header

מתכון להכנת "ארטיק" שניצל שילדים אוהבים

אם נשאל את הילדים שלכם מה הם מעדיפים, ארטיק או עוף, הרוב המוחץ כנראה יעדיף את הקינוח הקייצי האהוב. אבל מה לעשות אם אתם הורים או סבים וסבות שרוצים שהילדים הקטנים יאכלו אוכל אמיתי ולא רק ממתקים? לגולשת מיטל כהן יש רעיון מעולה שפותר את הבעיה הזאת - פשוט צריך להפוך את העוף לארטיק! התוצאה המתקבלת היא מנת שניצל מקורית במראה כובש שכל אחד יכול להכין בבית. כל מה שצריך זה מספר קטן של רכיבים וקצת עבודה שבהחלט משתלמת כאשר רואים את התגובות של הילדים - אם לומר את האמת גם אנחנו ממש לא היינו מתנגדים לנסות את המנה הזו...

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
רכיבים לארטיק שניצל:
חזה עוף - 600 גרם
בצל - 100 גרם (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
סולת - 100 גרם (אפשר להחליף בפירורי לחם או קמח מצה)
ביצים - לציפוי
פירורי לחם - לציפוי
שומשום - לקישוט (לא חובה)
שמן - לטיגון
אופן הכנת הארטיק שניצל:
  1. הכניסו למעבד מזון או מכשיר דומה את חזה העוף והבצל יחד עם מלח לפי הטעם וטחנו עד לקבלת מרקם חלק.
  2. הוסיפו לתערובת 100 גרם סולת/פירורי לחם/קמח מצה, ערבבו ושמנו למגע חלק.
  3. חלקו את התערובת ל9-10 חלקים שווים ועצבו כל אחד מהם לצורה דמויית ארטיק. בסיום, הכניסו לאחד מהקצוות של כל "ארטיק" מקל בערך עד לחצי מאורכו.
  4. סדרו את העוף על מגש או כלי דומה והכניסו למקרר למשך כחצי שעה.
  5. בזמן הקירור, הכינו לעצמכם קערה עם ביצים מקושקשות וקערה עם פירורי לחם לציפוי.
  6. כשהעוף מקורר, יש לטבול כל ארטיק משני הצדדים בפירורי הלחם ובביצים, ולסדר על משטח חלק עד לטיגון.
  7. אחרי שכל ההכנות הושלמו, חממו שמן במחבת וטגנו בהתאם לעובי.
  8. בסיום, ניתן לטבל את קצה הארטיקים בשומשום ולהגיש לצד רטבים אהובים. בתיאבון!
מקור: מיטל כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.