אפילו שמדובר במאכל שאפשר למצוא כמעט בכל בית בישראל, עדיין השניצל הפשוט והאהוב יכול להיות מנה מפתיעה שתגרום לכל הסועדים, במיוחד לקטנים, ללקק את האצבעות. במתכון שלפניכם הסיבה להפתעה הזאת היא ציפוי קינואה ופירורי לחם מיוחד, שבעזרתו אפשר להכין אצבעות עוף עם טעם מפתיע ופריכות מדהימה. תהליך העבודה קל מאוד והתוצאה בהחלט שווה את הזמן, אז נסו זאת בעצמכם ותגישו לשולחן עוף בסגנון שאף אחד במשפחה שלכם כנראה עוד לא טעם!
מקור תמונה:
food.com
רכיבים למתכון לעוף בציפוי קינואה:
אופן הכנת מתכון לעוף בציפוי קינואה:
-
פזרו את הקינואה באופן אחיד על יריעת נייר אלומינים גדולה ופזרו מעל את פירורי הלחם באופן אחיד. דחסו קלות את שני הרכיבים בעזרת קצות האצבעות שלכם עד שפירורי הלחם סופגים את הלחות מהקינואה.
-
ערבבו את כל התבלינים היבשים ופזרו את התערובת באופן אחיד על כל חתיכות חזה העוף.
-
העבירו את חלבוני הביצה לקערה שטוחה ורחבה.
-
במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על להבה גדולה. קחו חתיכה אחת מהעוף, טבלו בעדינות בקערת הביצה ואז העבירו למשטח הקינואה ופירורי הלחם. כסו היטב את העוף בתערובת והעבירו למחבת המחוממת.
-
טגנו כל חתיכת עוף על חום בינוני למשך 5 דקות על כל צד, והעבירו אל כלי מרופד בנייר סופג כאשר הציפוי פריך וזהוב. חזרו על התהליך עם כל חתיכות העוף והוסיפו שמן לפי הצורך.