ליהנות ממנה של כנפי עוף ברוטב מתקתק זה תענוג לילדים ומבוגרים כאחד, לכן זה לא מפתיע שיש מבחר רחב מאוד של מנות בסגנון הזה. בעזרת המתכון הבא אתם תכירו גרסה מהירה וקלה להכנה שתכניס למטבח שלכם את הטעמים והריחות של תאילנד. הבסיס של הרוטב כולל רכיבים שתמצאו בכל חנות שמוכרת מוצרי בישול מהמזרח, וכולל סירופ זהוב, שהוא למעשה סוג של סירופ סוכר אשר ניתן להמיר בדבש או תחליפים דומים. אחרי שתכינו את כל הרכיבים יש לכם בסה"כ 5 דקות של עבודה לפני שהמנה נכנסת לתנור, וכעבור זמן קצר כל המטבח כבר יתמלא בריח נפלא!
רכיבים למתכון לכנפיים ברוטב תאילנדי:
אופן הכנת מתכון לכנפיים ברוטב תאילנדי:
-
חממו מראש תנור ל-220 מעלות ובינתיים ערבבו בקערה את כל הרכיבים למעט הכנפיים ורכיבי הקישוט וההגשה.
-
העבירו את תערובת הרוטב לתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, הכניסו גם את כנפי העוף, ערבבו וסובבו אותן בתוך התבנית עד לקבלת כיסוי רוטב אחיד.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 25-30 דקות, כל 5 דקות לערך סובבו את הכנפיים ברוטב בעזרת מלקחיים.
-
בסיום, הוציאו את התבנית מהתנור, קשטו את העוף בכוסברה ובוטנים אם תרצו, והגישו לצד לימון או ליים שניתן לסחוט מעל הכנפיים לפי הטעם.