לרבים יש זכרונות נהדרים מזמנים שבהם אכלנו תירס טעים וטרי ישר מהקלח, ובעזרת המתכון הבא אפשר להכין שדרוג נפלא של המאכל הזה, לכבוד חג השבועות או בכלל. כדי להכין קלחי תירס ברוטב חלב ודבש מתקתק ועשיר לא צריך הרבה זמן וגם לא הרבה רכיבים, אז אל תפחדו להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את המנה הנפלאה הזאת שילדים ומבוגרים כאחד ייהנו לאכול.
מקור תמונה:
yummly.com
רכיבים לתירס ברוטב חלב ודבש:
אופן הכנת התירס ברוטב חלב ודבש:
-
מלאו חצי סיר גדול במים והוסיפו לתוכו חלב, שמנת מתוקה, חמאה, דבש ותבלינים לפי העדפת הטעם שלכם.
-
חממו את הסיר על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה והחלב חם, אך לא רותח.
-
הוסיפו את קלחי התירס לסיר, לא חובה להכין את כולם באותו הזמן, והנמיכו את הלהבה לבינונית-נמוכה. בשלו למשך 7-12 דקות בהתאם לרמת הרכות הרצוייה של התירס וסובבו את הקלחים מפעם לפעם.
-
הוציאו בזהירות את קלחי התירס והניחו אותם על צלחת הגשה כדי לקשט בקצת עלי פטרוזיליה ותוספת תיבול לפי הטעם.
-
אחרי שהתירס קצת מתקרר ניתן להגיש לשולחן ולאכול בתיאבון!