רוצים להכניס קצת מטעמי מזרח אסיה למטבח שלכם? מעוניינים לנסות מנה חדשה ואותנטית, עם שורשים סיניים עתיקים – אך כזו שלא תתקשו להכין במטבחכם, ויכולה להוות עבורכם ועבור בני ביתכם מנה עיקרית נהדרת לארוחת צהריים נפלאה או כחלק מסעודת ערב עם אנשים אהובים? אז הכירו את מנת העוף ברוטב בסגנון הגנרל צו (או טאו) – שתנחת במטבח שלכם ישירות מסין, תספק לחך שורה של טעמים פיקנטיים ומיוחדים, ויכולה בקלות להיהפך לאחת המועדפות עליכם ועל כל מי שיטעם אותה.
מקור תמונה:
tasty.co
אופן הכנת מתכון לירכי עוף:
-
בקערה גדולה, ערבבו את יין האורז עם רוטב הסויה וקוביות ירכי העוף. ערבבו היטב ולאחר מכן כסו את הקערה ביריעת פלסטיק נצמד. הכניסו למקרר ל-30 דקות לפחות או עד שעה.
-
בקערה גדולה נפרדת, ערבבו את הקמח עם המלח. הוציאו את קוביות העוף ממרינדת הסויה והיין והניחו אותן בקערת הקמח; ערבבו את התערובת וקוביות העוף היטב עד שהן מקבלות ציפוי מלא.
-
שפכו לתוך סיר גדול שמן צמחי בעומק של 5 ס"מ לפחות. חממו את השמן לחום של 185 מעלות ואז הניחו בתוכו בזהירות את קוביות העוף מצופות הקמח וטגנו אותן תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
-
טגנו עד שהחתיכות מזהיבות, כ-4-5 דקות בערך. לסיום הוציאו את קוביות העוף מן השמן והניחו אותן בצד לייבוש על מגבת נייר או על תבנית רשת.
אופן הכנת רוטב גנרל צו:
-
שפכו את כף השמן למחבת גדולה והביאו לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו את השום והג'ינג'ר הכתושים וערבבו ברציפות למשך דקה אחת.
-
הוסיפו למחבת את תרמילי הצ'ילי המיובש, ערבבו הכל למשך 30 שניות והוסיפו את יין האורז, רוטב הסויה, החומץ בן יין האורז ואת הסוכר. ערבבו היטב ובתדירות עד שהתערובת מבעבעת.
-
בקערה קטנה ערבבו ביחד את הקורנפלור והמים, הוסיפו את התערובת למחבת וערבבו היטב. הרוטב אמור להסמיך תוך דקה או פחות.
-
הכניסו למחבת את קוביות ירכי העוף וערבבו כדי לכסות אותן ברוטב. לאחר מכן הורידו את התבשיל מהכיריים, העבירו לקערת הגשה, קשטו עם חתיכות בצל ירוק ואורז לבן והגישו. בתיאבון!