אם אתם אוהבים לאכול עוף ותמיד מחפשים רעיונות למתכונים חדשים, מצאנו עבורכם פינוק אמיתי שימלא את המטבח בריחות מדהימים ואת הפה שלכם בטעם עשיר. התבשיל הזה יכול להיות מנה עיקרית נהדרת לארוחת צהריים או ערב לצד חברים ומשפחה. אנו בטוחים שתקבלו מכולם מחמאות אחרי שתגישו לשולחן את מנת העוף הנהדרת הזאת עם עגבניות, תרד, תפוחי אדמה ונגיעות חריפות שמקפיצות את כל הטעמים הנהדרים האלה.
רכיבים לתבשיל עוף עם עגבניות ותרד:
אופן הכנת התבשיל עוף עם עגבניות ותרד:
-
חממו את השמן בסיר הולנדי (ברזל יצוק) על להבה בינונית-גבוהה, פזרו מעט מלח על כרעי העוף והכניסו אותן כשהעור כלפי מטה לבישול של 8-10 דקות - עד שהצד התחתון מקבל גוון חום קל.
-
אחרי שהפכתם אותן המשיכו לבשל את הכרעיים למשך כ-3 דקות נוספות, ואז הוציאו אותן מהשמן בזהירות בעזרת מלקחיים והעבירו לכלי בצד עד להמשך הבישול שלהן.
-
לתוך הסיר עם השמן הכניסו את הגמבה והבצל, בשלו וערבבו באופן קבוע במשך 6-8 דקות, עד שהם מתרככים.
-
הוסיפו את העגבניות, הפלפל השחור והפלפל החריף, בשלו והמשיכו לערבב במשך כ-6 דקות נוספות.
-
כבו את האש, העבירו את תוכן הסיר לבלנדר (או השתמשו בבלנדר ידני), הוסיפו את ציר העוף והפעילו הבלנדר בעוצמה הדרגתית עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
-
החזירו את התערובת לסיר אם הוצאתם אותה ממנו, והוסיפו את תפוחי האדמה והעוף. לאחר מכן הפעילו להבה בעוצמה בינונית-גבוהה, כסו את הסיר באופן חלקי ובשלו על סף רתיחה למשך 40-50 דקות, עד שתפוחי האדמה והעוף רכים. במידת הצורך יש להנמיך את עוצמת הלהבה.
-
בשלב הבא ערבבו את תבשיל, תקנו תיבול במידת הצורך והוסיפו לסיר צרור תרד קטן.
-
בשלו למשך כדקה עד שהתרד מתרכך, ערבבו וכבו את האש.
-
תבשיל העוף שלכם מוכן, שיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש לצד אורז ולקשט במעט עירית או עשבי תיבול אהובים דומים.