אם חשקה נפשכם באיזה נזיד או תבשיל טוב, שתוכלו להרכיב כמנה עיקרית דשנה ומשביעה אך גם פשוטה להכנה ממרכיבים שכנראה כבר יש לכם במטבח ובמזווה – אז מצאתם את המתכון הנכון! תבשיל הצ'ילי הנהדר הבא, שכולל מרכיבים נהדרים ואהובים כמו בשר הודו ועלי קייל, הוא כל כך פשוט ונגיש, וכולל גם מספר רכיבים מקופסאות שימורים שלבטח כבר מסתתרים אצלכם בבית.
מקור תמונה:
kitchn
רכיבים לצ'ילי הודו ועלי קייל:
אופן הכנת הצ'ילי הודו ועלי קייל:
-
לתוך סיר בישול גדול או קדרה שפכו מעט שמן זית, וחממו על להבה בינונית-גבוהה למשך דקה-שתיים.
-
הוסיפו פנימה את בשר ההודו, ותבלו במעט מלח ופלפל. החלו לבשל את ההודו, ופוררו את הבשר בעזרת כף עץ במהלך הבישול. בשלו למשך 6-8 דקות.
-
בסיום הבישול, הוציאו את הבשר מהסיר באמצעות כף מחוררת. אם נותר שומן בסיר, סננו אותו החוצה – פרט לכף 1 שתשמרו בפנים. אם לא נותר שומן, המשיכו לשלב הבא.
-
הוסיפו לסיר כף שמן זית והורידו את הלהבה לבינונית. הוסיפו את הבצלים, תבלו במעט פלפל ומלח (לא הכל), ובשלו עד שהבצל מתרכך, כ-5 דקות. הוסיפו פנימה את השום הכתוש וערבבו עד שהוא מתפרק, כ-30 שניות.
-
הוסיפו לסיר את רסק העגבניות, הסוכר, אבקת הצ'ילי, הכמון, האורגנו והמלח והפלפל שנותרו לכם. בשלו כדקה וערבבו עד שהרסק מתאחד עם התבלינים.
-
הוסיפו את העגבניות החתוכות וערבבו, ובעזרת הכף הרימו מתחתית הסיר כל חתיכה שחומה היושבת שם.
-
הוסיפו פנימה את בשר ההודו שבישלתם קודם ואת ציר העוף. הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והביאו את התערובת לרתיחה קלה. ברגע שהכל מורתח, הורידו את הלהבה לבינונית-נמוכה ובשלו את הכל למשך 20 דקות.
-
הוסיפו את עלי הקייל, השעועית והתירס והמשיכו לבשל עד שהקייל מתרכך וטעמו מתעדן, אך הוא עדיין בגוון ירוק בהיר – כ-10 דקות בערך.
-
טעמו את התבשיל - הוסיפו עוד ציר אם ברצונכם בצ'ילי נוזלי ו"מרקי" יותר, ועוד סוכר או תבלינים אם צריך לאזן בטעמים – והגישו לשולחן. בתיאבון!