המטבח המרוקאי ידוע כמטבח אהוב ומגוון, מעבר לריחות והטעמים הנהדרים יש את "החום" שבצורת ההגשה והכמויות.
המתכון הבא ימחיש במעט מן הטעמים של המטבח הקסום הזה וימלא אתכם בכיף וגעגועים לאוכל של בית.
רכיבים לרוטב עגבניות המעושן:
אופן הכנת הרוטב עגבניות המעושן:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן ולאחר שיתחמם הוסיפו קינמון, כמון, פלפל שטה, פלפל ומלח לפי הטעם, וערבבו במשך 20 שניות. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות, הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה-בינונית ובשלו במשך שעה.
אופן הכנת היוגורט:
-
הכניסו את כל רכיבי היוגורט לקערה וערבבו היטב עד לקבלת ממרח.
אופן הכנת הביצים האפויות:
-
הניחו את כפות החמאה בתחתית סיר גדול אשר עמיד בתנור, הוסיפו את תערובת העגבניות שהכנתם בסעיף הראשון ושברו את הביצים בשלמותן אל תוך הסיר. לאחר מכן תוכלו לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם, ולקשט עם עגבניות שרי חתוכות לחצאים ועירית.
-
הכניסו את הסיר לתנור ואפו במשך 10 דקות.
-
הגישו את רוטב העגבניות המעושן והביצים האפויות לצד ממרח היוגורט הנפלא, תוכלו לאכול אותם יחד עם בגט וחמאה.
מקור: רינה. ג