אף על פי שרבים חוששים לראות בסלט כמנה עיקרית, הארוחה הנהדרת הבאה לא רק משביעה מאוד ובעלת טעם נפלא, אלא גם מספקת לסועד 9 גרם של סיבים תזונתיים (עבור כל מנה) ותחושת שובע ממושכת.
מקור תמונה:
eatingwell
אופן הכנת הסלט סלמון:
-
טיפ לבישול העדשים: ראשית רצוי להשרות אותם לילה לפני בקערת מים. שלב הבישול: הניחו את העדשים בסיר, כסו אותן במים, הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה, ולבשל את העדשים עד שיתרככו, כ-20 דקות לערך עבור עדשים ירוקות ו-30 דקות עבור עדשים חומות. לבסוף, יש לסנן את העדשים ולשטוף במים קרים.
מקור תמונה:
wikihow
-
הכניסו לקערה גדולה מיץ לימון, שמיר, חרדל, מלח ופלפל והקציפו באמצעות מטרפה. לאחר מכן, הוסיפו בהדרגתיות את השמן. הוסיפו פלפל אדום, בצל, עדשים מבושלות וסלמון מבושל וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו.
-
כסו את הקערה היטב, והניחו במקרר למשך 8 שעות. לאחר מכן, תוכלו ליהנות מסלט קריר, טעים, בריא ומרענן.
מקור: נתן.א