header

מתכון לסלט עדשים וסלמון בניחוח לימוני

אף על פי שרבים חוששים לראות בסלט כמנה עיקרית, הארוחה הנהדרת הבאה לא רק משביעה מאוד ובעלת טעם נפלא, אלא גם מספקת לסועד 9 גרם של סיבים תזונתיים (עבור כל מנה) ותחושת שובע ממושכת.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עדשים וסלמון בניחוח לימוני מקור תמונה: eatingwell
רכיבים לסלט סלמון:
מיץ לימון - ⅓ כוס
שמיר - ⅓ כוס (קצוץ)
חרדל - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית כתית - ⅓ כוס
פלפל אדום - 1 (ללא זרעים פרוס)
בצל אדום - 1 כוס (קצוץ)
עדשים ירוקות - 3 כוסות (או חומות מבושלות)
סלמון - ½1 כוסות (מבושל חתוך לחתיכות קטנות)
אופן הכנת הסלט סלמון:
  1. טיפ לבישול העדשים: ראשית רצוי להשרות אותם לילה לפני בקערת מים. שלב הבישול: הניחו את העדשים בסיר, כסו אותן במים, הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה, ולבשל את העדשים עד שיתרככו, כ-20 דקות לערך עבור עדשים ירוקות ו-30 דקות עבור עדשים חומות. לבסוף, יש לסנן את העדשים ולשטוף במים קרים. preperation מקור תמונה: wikihow
  2. הכניסו לקערה גדולה מיץ לימון, שמיר, חרדל, מלח ופלפל והקציפו באמצעות מטרפה. לאחר מכן, הוסיפו בהדרגתיות את השמן. הוסיפו פלפל אדום, בצל, עדשים מבושלות וסלמון מבושל וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו.
  3. כסו את הקערה היטב, והניחו במקרר למשך 8 שעות. לאחר מכן, תוכלו ליהנות מסלט קריר, טעים, בריא ומרענן.
מקור: נתן.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.