אם יש רכיב אחד שמזוהה עם בישול טבעוני יותר מכל אחד אחר, זה כנראה הטופו שהוא למעשה חלב סויה שעבר תהליך של גיבון. זה אולי לא נשמע מעורר תיאבון ולמרבה האמת למוצר הזה - בצורתו הפשוטה - כמעט ואין טעם, אך ניתן לבסס עליו מנות מופלאות, בריאות וקלילות כמו זה שתוכלו להכין בעזרת המתכון הבא. היא תאפשר לכם להכניס את טעמי אסיה למטבח שלכם בלי לשבור את הראש ובלי לעבוד קשה, ואנחנו מבטיחים לכם שהריח שימלא את הבית שלכם יגרום לכל אחד להתחיל לפתח תיאבון...
רכיבים לטופו עם אספרגוס ואורז:
אופן הכנת הטופו עם אספרגוס ואורז:
-
תחילה יש לטפל בטופו. הוציאו אותו מהחבילה, עטפו במגבת מטבח ומקמו על תבנית גדולה, רשת קירור או משטח דומה. הניחו מעל המגבת משהו כבד כמו סיר בינוני מלא מים. המתינו 15 עד 60 דקות, עדיף כמה שיותר לכיוון השעה.
-
בינתיים, כתשו את הפלפל השחור בצורה גסה בעזרת עלי ומכתש או כל כלי ושיטה דומים, והניחו בצד. כתשו את השום לתוך קערה קטנה, קלפו וגררו את הג'ינגר לתוך קערה אחרת והניחו את שתיהן בצד.
-
לאחר זמן ההמתנה הנבחר, הוציאו את הטופו מהמגבת וחיתכו אותו לריבועים של כ-5 ס"מ. הכניסו את הטופו החתוך לקערה עם קורנפלור ומלח, נערו בעדינות עד לקבלת כיסוי אחיד.
-
חממו שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מקמו את הטופו המצופה בשמן החם בשכבה אחידה, טגנו למשך 6-8 דקות והיפכו את הטופו באמצע הזמן כדי לקבל צבע זהוב ומעטפת פריכה משני הצדדים.
-
אחרי הזמן הזה הוציאו את הטופו בזהירות בעזרת מלקחיים אל צלחת. הנמיכו את הלהבה לעוצמה בינונית, הוסיפו את הפלפל השחור, בשלו תוך כדי ערבוב למשך כ-2 דקות עד שריח הפלפל מאוד מורגש.
-
הוסיפו את האספרגוס והמשיכו לערבב בעדינות למשך כדקה וקצת עד שהגבעולים מקבלים צבע ירוק בהיר. הוסיפו כעת את השום והג'ינג'ר, המשיכו לערבב ולאחר כדקה וחצי החזירו את הטופו למחבת.
-
ערבבו את כל הרכיבים שבמחבת והגבירו את הלהבה לעוצמה בינונית-גבוהה. הוסיפו את רוטב הסויה והסוכר, ערבבו ובשלו למשך 3-4 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות.
-
הסירו את המחבת מהאש, פזרו חומץ מעל המנה, טעמו ותקנו תיבולים במידת הצורך.
-
הגישו את המנה מעל מצע של אורז לבן או חום ושיהיה בתיאבון!