header

מתכון לחציל מוקפץ עם טופו

חציל מוקפץ עם טופו הוא מנה סינית המשלבת טעמים מתקתקים וחריפים הלקוחים הישר מן המטבח הסיני המסורתי, ומשתלבת נהדר כתוספת על אורז. היו מוכנים לכך שגם חובבי הבשר המושבעים ייאלצו להתוודות בפניכם על טעמה המצוין. 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לחציל מוקפץ עם טופו מקור תמונה: Rick Cox
רכיבים לחציל מוקפץ:
אורז לבן - 1 כוס
רוטב הויסין - ½ כוס
חומץ אורז - 3 כפות
קורנפלור - 1 כפית (עמילן תירס)
שמן קנולה - 4 כפות
טופו - 450 גר'
חציל - 1 (חתוך לקוביות קטנות)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים)
שיני שום - 2 (קצוצות)
פלפל צ'ילי - 1 (טרי, קצוץ גס)
מלח - ½ כפית
עלי בזיליקום - ¼ כוס (טריים, חתוכים גס)
אופן הכנת החציל מוקפץ:
  1. בשלו את האורז בסיר והניחו בצד.
  2. ערבבו בקערה את רוטב ההויסין יחד עם חומץ האורז ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בינתיים, חממו כף שמן קנולה אחת במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  4. לאחר שהשמן התחמם, הוסיפו את הטופו, ערבבו כ-10 דקות עד להשחמתו והעבירו לקערה נפרדת.
  5. הוסיפו למחבת את 3 כפות השמן הנותרות והמתינו לחימומו.
  6. הוסיפו למחבת את החצילים, הבצל הירוק, הצ'ילי הפרוס ו- ½ כפית מלח.
  7. הקפיצו את התערובת שנוצרה במחבת כ-8 דקות עד שהחציל יתרכך, ואז הוסיפו את תערובת ההויסין שהכנתם מבעוד מועד.
  8. ערבבו במשך כ-2 דקות עד להתעבות הרוטב והניחו למנה להתקרר מעט.
  9. בעת ההגשה, פזרו את הטופו והתערובת על גבי האורז וקשטו אותה עם עלי בזיליקום טריים, שיוסיפו המון טעם ורעננות למנה. בתיאבון!
מקור: גבריאל.ה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.