חציל מוקפץ עם טופו הוא מנה סינית המשלבת טעמים מתקתקים וחריפים הלקוחים הישר מן המטבח הסיני המסורתי, ומשתלבת נהדר כתוספת על אורז. היו מוכנים לכך שגם חובבי הבשר המושבעים ייאלצו להתוודות בפניכם על טעמה המצוין.
מקור תמונה:
Rick Cox
אופן הכנת החציל מוקפץ:
-
בשלו את האורז בסיר והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה את רוטב ההויסין יחד עם חומץ האורז ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בינתיים, חממו כף שמן קנולה אחת במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
-
לאחר שהשמן התחמם, הוסיפו את הטופו, ערבבו כ-10 דקות עד להשחמתו והעבירו לקערה נפרדת.
-
הוסיפו למחבת את 3 כפות השמן הנותרות והמתינו לחימומו.
-
הוסיפו למחבת את החצילים, הבצל הירוק, הצ'ילי הפרוס ו- ½ כפית מלח.
-
הקפיצו את התערובת שנוצרה במחבת כ-8 דקות עד שהחציל יתרכך, ואז הוסיפו את תערובת ההויסין שהכנתם מבעוד מועד.
-
ערבבו במשך כ-2 דקות עד להתעבות הרוטב והניחו למנה להתקרר מעט.
-
בעת ההגשה, פזרו את הטופו והתערובת על גבי האורז וקשטו אותה עם עלי בזיליקום טריים, שיוסיפו המון טעם ורעננות למנה. בתיאבון!
מקור: גבריאל.ה