אורז לבן זו תוספת שמגישים עם שלל מנות, אך היא יכולה להיות משעממת אחרי זמן מה. אפילו עם תוספות כאלה ואחרות עדיין קשה להפתיע איתה, אך כשמוסיפים לה טעם חמצמץ בעזרת מיץ ליים פתאום היא הופכת למנה חדשה של ממש. זו המנה המושלמת להגשה לצד בשר או מנות עיקריות מירקות, אז בואו ללמוד איך משדרגים את האורז עם תוספת קטנה ומפתיעה, וגם קצת (הרבה) כוסברה.
רכיבים לאורז ליים-כוסברה:
אופן הכנת אורז ליים-כוסברה:
-
המיסו את שמן הקוקוס בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו לסיר את האורז הלא מבושל וערבבו היטב כדי לכסות אותו בשמן.
-
המשיכו לערבב עד שהאורז מתחיל לקבל גוון זהוב, ואז הוסיפו את השום וערבבו למשך דקה נוספת.
-
הוסיפו מים לסיר והביאו אותם לסף רתיחה. לאחר מכן הפחיתו את עוצמת האש לנמוכה, כסו ובשלו על סף רתיחה עד שכל המים נספגו באורז - כ-18 דקות (או לפי ההוראות שעל האריזה).
-
הסירו את הסיר מהאש ותנו לאורז להתקרר מעט עם המכסה על הסיר למשך 10 דקות.
-
העבירו את האורז לקערת הגשה ופזרו מעל את הכוסברה וגרידת הליים. הוסיפו גם את מיץ הליים והמלח וערבבו. תוכלו להוסיף עוד מלח או מיץ ליים לפי הטעם.