כמעט שאין אחד שלא אוהב חומוס בישראל, אך אם נודה על האמת, לפעמים גם ממנו קצת נמאס. אם אתם מעוניינים לשדרג אותו ולתת לו טעם חדש, נסו את המתכון הבא שבו תשלבו חומוס עם פלפל ליצירת חומוס אדום שיפתיע את כולם.
אופן הכנת החומוס פלפל:
-
שטפו וסננו את גרגירי החומוס, והכניסו אותם למעבד מזון. הוסיפו את השום הכתוש, מלח ופלפל וערבלו את הכל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את הפלפלים למעבד המזון יחד עם מיץ לימון, שמן זית ואבקת צ'ילי, והפעילו אותו שוב עד שמתקבלת תערובת חלקה. טעמו את התערובת והוסיפו עוד מלח ופלפל או צ'ילי אם ברצונכם שהחומוס יהיה מעט יותר חריף.
-
העבירו את התערובת לקערה, זלפו מעל שמן זית והגישו לצד לחם או כל מאכל אחר לניגוב, כמו גזר או סלרי.
מקור: נטלי סוויסה