על אף מקורותיו הערביים, הפלאפל הפך לאחת המנות הכי מזוהות עם ישראל ואחד ממאכלי הרחוב הפופולריים והאהובים בה. על כן, החלטנו לקחת את הפלאפל המוכר והטעים ולהכין אותו בגרסה מקורית שתעניק לו רכות נהדרת מבפנים ומעטה של פריכות ממכרת מבחוץ - וכל זה עם מעט מאוד שמן וללא טיגון! נסו את המתכון שלנו לכדורי פלאפל דלעת אפויים שיגרום לכם ולאורחים שלכם ללקק את האצבעות.
רכיבים למתכון לכדורי פלאפל דלעת אפויים:
אופן הכנת מתכון לכדורי פלאפל דלעת אפויים:
-
אם בחרתם להשתמש בדלעת טרייה על פני דלעת משימורים, עליכם לקלף אותה, לחתוך לקוביות ולשים בקערה. לאחר מכן, זלפו 1 כף שמן זית מעל הקוביות, ערבבו והכניסו אותן לתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך כחצי שעה, על 200 מעלות. לאחר 15 דקות אפייה הפכו את הקוביות.
-
שטפו את גרגירי החומוס המושרים, הכניסו למעבד מזון וטחנו אותם דק. לאחר מכן העבירו אותם לקערת ערבוב גדולה.
-
למעבד המזון הכניסו את הדלעת האפויה ואת השום הפרוס והפעילו עד לקבלת מרקם חלק. לאחר מכן, צקו את התערובת אל הקערה עם החומוס הטחון. אם בחרתם להשתמש במחית דלעת משימורים, העבירו אותה ישירות לקערה עם החומוס הטחון, ולאחר מכן קצצו את השום עם סכין והוסיפו גם אותו.
-
לתערובת החומוס והדלעת הוסיפו מלח, כמון, כוסברה, פפריקה מעושנת, פפריקה חריפה (לא חובה) וקמח, וערבבו היטב. התחילו עם 2 כפות קמח והוסיפו במידת הצורך - שימו לב! התערובת עשויה להיות מעט רטובה, אך כל עוד הצלחתם להכין קציצות עמידות, אין צורך להוסיף עוד קמח.
-
הכינו קציצות שוות בגודלן (כ-20 גרם ליחידה), מומלץ שיהיו מעט שטוחות כדי שיאפו בצורה יעילה יותר בתנור. בסיום ההכנה של כל קציצה קחו מעט גרגירי שומשום והדביקו בעדינות בכל צדיה.
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות, הברישו תבנית אפייה במעט שמן זית והניחו עליה במרווחים שווים את קציצות הפלאפל. הכניסו את התבנית לאפייה של 10 דקות, הפכו כל חתיכה ואז המשיכו ל-10 דקות נוספות עד שהפלאפל הופך לפריך וזהוב - ניתן להגיש את הפלאפל בתוך פיתות (עם או בלי גלוטן) וטחינה, או על צלחת לצד ירקות ומטבלים - בתאבון!