בישול הודי מתבסס ברובו על תבלינים כמו ג'ינג'ר, שום, קינמון והל. בנוסף לתבלינים השונים, מקובל מאוד להשתמש גם בתערובות תבלינים מסורתיות, הנותנות את טעמי הודו לכל מנה. המתכון שלפניכם הוא אחד מתערובות התבלינים המוכרות ביותר הנקרא גראם מסאלה. תערובת הגראם מסאלה (בעברית - תבלין חם) היא תערובת לא חריפה שנועדה לחמם את הגוף.
אופן הכנת הגראם מסאלה:
-
חממו מחבת כבדה על אש בינונית וקלו בה את כל מרכיבי המתכון, השאירו את ההל בתרמילו לבינתיים. כל התבלינים יכהו את צבעם, פרט לג'ינג'ר. ערבבו את התבלינים מדי פעם, אך אל תתפתו להגביר את האש.
-
אחרי שהתבלינים נקלו, כבו את האש והמתינו שיתקררו. אחרי שהתקררו, הסירו את תרמילי ההל, והחזירו את הזרעים עצמם לתערובת התבלינים.
-
טחנו יחד את כל המרכיבים במטחנת תבלינים נקייה עד ליצירת אבקה אחידה ודקה.
-
שמרו את התערובת במיכל אטום ובמקום קריר וחשוך.
מקור: רחלי סטמקר