אם אתם רוצים להראות לקרוביכם ולאורחים שלכם שאתם אכן יודעים לבשל ושיש לכם אהבה לקולינריה ולטעמים – הכינו להם את צלי פילה הבקר הזה, עם רוטב צ'אטני רימונים. התבשיל הנהדר הזה יתאים כמנה עיקרית בכל ארוחת חג, שאחריה האורחים ילקקו את האצבעות מהשילוב העסיסי בין הבשר הנימוח לבין צ'אטני הרימונים, שמעניק לכל המנה טעם וארומה ייחודים ואקזוטיים.
רכיבים לרוטב צ'אטני רימונים:
אופן הכנת הצלי פילה בקר:
-
חממו תנור לחום של 220 מעלות.
-
בקערה קטנה, ערבבו יחד את הטימין, הרוזמרין, הסוכר החום, המלח והפלפל הטחון.
-
מקמו את נתח צלי פילה הבקר על תבנית אפייה שטוחה. הברישו אותו עם החרדל ופזרו עליו את תערובת התבלינים.
-
צלו את הנתח בתנור למשך 40-45, עד שהבשר מגיע למידת העשייה המבוקשת (אם אתם משתמשים במד טמפרטורות כדי לבדוק את מידת העשייה – אז עבור מדיום רייר הבשר צריך להגיע לחום של 57 מעלות, עבור מדיום ל-60 מעלות, ועבור מדיום וול ל-63 מעלות).
-
בסיום הצלייה הוציאו את הנתח מן התנור וכסו אותו ברדיד אלומיניום. השאירו אותו כך למשך 10 דקות ואז פרסו אותו.
אופן הכנת הרוטב צ'אטני רימונים:
-
בזמן שאתם ממתינים שהצלי יתקרר, הכינו את רוטב הצ'אטני. חתכו את הרימון במרכזו ל-2 חלקים, ובעזרת כפית רוקנו את גרגיריו לתוך קערה קטנה.
-
חממו את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. הכניסו למחבת את חתיכות התפוחים עם בצלצלי השאלוט, בשלו וערבבו אותם למשך 8-10 דקות או עד שהם מתרככים.
-
הוסיפו למחבת את הג'ינג'ר והשום וטגנו למשך דקה אחת נוספת.
-
הסירו את המחבת מן הכיריים והוסיפו לתוכה את הסוכר, הבנרדי, החומץ, המלח והפלפל. החזירו לחימום נוסף והביאו לרתיחה.
-
הורידו את הלהבה וחממו את הרוטב על אש קטנה, כשהמחבת אינה מכוסה, עד שיקבל את הסמיכות הרצויה. הוסיפו פנימה את גרגירי הרימון והמשיכו בחימום עוד דקה-שתיים.
-
פזרו את רוטב הצ'אטני על גבי הצלי והגישו. בתיאבון!