קשה לסרב למאפה חמים שזה עתה יצא מהתנור, במיוחד אם יש לו מילוי מפתיע וטעים במיוחד. המתכון הבא לסמסה בוכרית מסורתית הוא בדיוק המאפה שאתם צריכים כדי לנשנש בארוחת הצהריים או הערב, או פשוט כדי להפתיע את האורחים שלכם עם מאכל טעים שכולם יתאהבו בו.
מקור תמונה:
arbuz
רכיבים למילוי והרכבת הסמסה:
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו את המים לקערה בינונית עם סוכר ושמרים וערבבו היטב. הוסיפו את המלח וערבבו שוב.
-
הוסיפו לתערובת המים את הקמח וערבבו ליצירת בצק אחיד ומוצק (אם הוא נוזלי מדי, הוסיפו לבצק עד חצי כוס קמח נוספת).
אופן הכנת המילוי והרכבת הסמסה:
-
הכניסו את הרכיבים (מלבד השמן) לקערה וערבבו היטב.
-
רדדו את הבצק ליצירת יריעה מלבנית ארוכה ומרחו עליו את השמן.
-
חתכו יריעות ארוכות בעובי ½7 ס"מ ואורך של 30 ס"מ.
-
הניחו 1 כף גדושה בבשר על קצה של כל יריעה מלבנית וגלגלו אותה ליצירת משולש עם מספר שכבות של בצק (כפי שמוצג בתמונה).
מקור תמונה:
arbuz
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. הניחו על התבנית את המשולשים שיצרתם.
-
ערבבו בצלוחית קטנה את הביצה עם כף מים ומרחו את התערובת בעזרת מברשת על הסמסות. פזרו מעל שומשום או קצח והכניסו לתנור למשך 30 דקות, או עד שהם ישחימו. הוציאו והגישו חם.