header

מתכון לתבשיל קינואה, גבינות, ירקות וחומוס

קינואה היא מאכל רב גוני שניתן להשתמש בו במגוון מתכונים, במיוחד עבור קדירות עם ירקות. עם מתכון הקינואה הבא בתוספת של ברוקולי, חומוס, דלעת וגבינות תקבלו קדירה מלאת טעמים שתגרום אפילו לילדכם לרצות לאכול ירקות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל קינואה, גבינות, ירקות וחומוס מקור תמונה: lifemadesweeter.com
רכיבים לקדירה:
קינואה - 1 כוס (לא מבושלת)
ממרח חומוס - ½ כוס
מרק ירקות - 2 כוסות (ניתן להכין מ-2 כפיות אבקת מרק מהולות ב-2 כוסות מים)
שיני שום - 2 (כתושות)
גבינת מוצרלה - 2 כוסות (קצוצה)
גבינת צ'דר צהובה - ½ כוס (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
עלי תרד - ½1 כוסות (ניתן להשתמש בסוג הקפוא)
פרחי ברוקולי - ¾ כוס (ניתן להשתמש בסוג הקפוא)
בצל סגול - ½ (חתוך לקוביות)
בצל ירוק - 1 (קצוץ)
אופן הכנת הקדירה:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו קלות תבנית חסינה לחום בגודל 22*30.
  2. הניחו על התבנית קינואה, בצל סגול ובצל ירוק ופזרו אותם באופן שווה.
  3. בקערה גדולה, ערבבו יחד מרק עם חומוס עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מזגו את המרק על התבנית ולאחר מכם פזרו את עלי התרד ו-1 כוס גבינת מוצרלה באופן אחיד.
  5. הכניסו את התבנית לתוך התנור ואפו במשך 20 דקות.
  6. בינתיים, הכניסו את פרחי הברוקולי לקערה עם מים רותחים למשך 1 דקה, או עד שהם ישנו את צבעם לירוק עז. סננו את פרחי הברוקולי ושטפו אותם תחת מים קרים.
  7. הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו מעליה את עלי הברוקולי וקוביות הדלעת/בטטה. פזרו מעל גבינת פרמז'ן, צ'דר ואת יתר גבינת המוצרלה.
  8. הכניסו את התבנית בשנית לתנור למשך 15-20 דקות, או עד שהגבינה תימס לחלוטין. הוציאו את התבנית מהתנור, צננו קלות והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.