אנחנו משוכנעים שאלה מכם שרוצים להימנע מקמח לבן ניסו בעבר גרסאות שונות של פיצה המבוססת על קמחים מלאים שונים - חלקן היו מוצלחות יותר וחלקן פחות. אבל המתכון שלנו לפיצה על בסיס קמח כוסמין מלא עם רוטב צ'אטני הוא הנאה מובטחת! הוא אמנם דורש מעט השקעה, אבל התמורה בהחלט שווה את זה ותאפשר לכם ליהנות מטעמים מפתיעים ותוספות מיוחדות שלא רואים בכל יום על פיצה, כמו: ברוקולי, סלק, אפונה, ריקוטה, תפוחי עץ ועוד. אז למה אתם מחכים?!
רכיבים לבצק לפיצה כוסמין:
אופן הכנת בצק לפיצה כוסמין:
-
שימו בקערה קמח כוסמין, שמרים ומלח וערבבו. מהלו את הדבש בתוך מים חמים עד להתמוססות והוסיפו אל תוך הקערה יחד עם 1 כף שמן זית.
-
ערבבו היטב את תכולת הקערה עד להתגבשות, העבירו את הבצק אל משטח עבודה מקומח ולושו אותו במשך 5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
העבירו את הבצק אל קערה נקייה ומשומנת וכסו בניילון נצמד. הניחו לו לתפוח במשך שעה אחת או עד להכפלת הנפח.
אופן הכנת רוטב צ'אטני:
-
חתכו כמעט את כל הסלק (שמרו בצד חלק קטן ממנו לשלב הכנת תוספות) לקוביות קטנות של כחצי ס"מ ושימו במחבת יחד עם שאר מרכיבי הרוטב.
-
בשלו את מרכיבי הרוטב במשך 20 דקות תוך כדי ערבוב, עד להתפרקות הסלק והפיכת הרוטב לדביק.
-
העבירו את הרוטב לקערה או לצנצנת נקייה אם ברצונכם לשמור את שארית הרוטב בצד (ראו את טיפ השף).
אופן הכנת התוספות:
-
חממו מראש תנור ל-240 מעלות במצב רגיל או 220 מעלות במצב טורבו.
-
ערבבו בקערה ריקוטה, שום, 3 כפות פרמז'ן, 1 כף שמן זית ופלפל שחור. פרסו את יתר הסלק שנותר לכם לפרוסות דקות.
-
תנו מכה קלה באמצעות אגרוף ידכם במרכז הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, הפכו אותו החוצה על משטח עבודה מקומח, חתכו אותו לשני חלקים שווים ורדדו כל חלק לשכבה דקה וארוכה (30X18 ס"מ לערך)
-
העבירו את שני הבצקים המרודדים אל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה מקומח, ומרחו עליהם את תערובת הריקוטה, תוך השארת 1 ס"מ ריקים בשוליים.
-
הרתיחו את הברוקולי במשך 2-3 דקות, העבירו אותו תחת זרם מים קרים ואז יבשו באמצעות נייר סופג.
-
על כל אחת מהפיצות שימו ברוקולי, פרוסות סלק, יתר תערובת הריקוטה (אם נשארה), 2-3 כפות רוטב צ'אטני; קשטו עם יתר הפרמז'ן וזלפו ½ כף שמן זית. הכניסו לאפייה של 15 דקות, עד שהבצק נהיה פריך.
-
בינתיים שימו את האפונה בתוך סיר עם מים רותחים, בשלו במשך 2-3 דקות עד להתרככות. בתוך מעבד מזון שימו את עלי האורוגולה, הצנוברים ו-4 כפות שמן זית, תבלו לפי הטעם והפעילו עד לקבלת תערובת קצוצה.
-
סננו את האפונה, שטפו אותה תחת זרם של מים קרים, הוסיפו אותה אל מעבד המזון והפעילו פעם או פעמיים, כך שחלק מגרגרי האפונה ישארו שלמים. בסיום תבלו לפי הטעם.
-
שימו מתערובת האפונה והאורוגולה מעל הפיצות המוכנות, קשטו עם חופן נוסף של עלי אורוגולה טריים - ואכלו בתיאבון!
טיפ השף:
בסיום צפויה להישאר לכם כמות גדולה מרוטב הצ'אטני, אותו ניתן לאחסן במקרר בצנצנת נקייה בנפח של כ-370 מ"ל במשך שבועיים. ניתן להשתמש ברוטב הטעים והמיוחד הזה בכריכים או טוסטים, או אפילו להשתמש בו כמטבל.