אם אתם מחפשים מנת פסטה מפתיעה ששוברת את השגרה של הרטבים שניסיתם כבר מאות פעמים והתוספות שאתם משתמשים בהן שוב ושוב, הגעתם למקום הנכון! בעזרת המתכון הזה תכינו פסטה עם טעם נפלא של לימון ושמנת בתוספת עלי ארוגולה, עגבניות שרי וברוקולי. למרבה ההפתעה, המנה הזאת יחסית קלילה, יש לה טעם מרענן מאוד והירקות הרבים שכלולים בה אף הופכים אותה לעשירה בערכים תזונתיים בהשוואה למנות דומות. נסו להכין אותה ואולי תגלו שגם אתם תתאהבו בטעם הנפלא שלה...
רכיבים לפוזילי עשיר עם לימון וארוגולה:
אופן הכנת הפוזילי עשיר עם לימון וארוגולה:
-
חממו שמן בסיר בינוני על חום בינוני ולאחר שהוא חם הוסיפו את השום לבישול קצר של דקה.
-
הוסיפו את השמנת, גרידת קליפה מ-2 לימונים ומיץ מ-2 לימונים, כפית פלפל שחור ו-2 כפיות מלח. ערבבו היטב.
-
הביאו את התערובת לרתיחה ואז הנמיכו את החום עבור בישול נוסף למשך 15-20 דקות, או עד שהשמנת מתחילה להסמיך.
-
בינתיים חתכו את תפרחות הברוקולי וקצצו את הגבעולים. בשלו אותם בסיר עם מים רותחים עם קצת מלח למשך 3-5 דקות - עד שהם קצת מתרככים, אבל עדיין קשיחים.
-
בסיום הבישול, שטפו את הברוקולי במים קרים כדי לעצור את תהליך ההתבשלות, והניחו אותו בצד.
-
בשלו את הפסטה שלכם בהתאם להוראות שעל האריזה ואחרי שהיא מוכנה סננו את המים מהסיר שלה ומיד הוסיפו אליו את תערובת השמנת.
-
ערבבו היטב ובשלו את הפסטה עם הרוטב על חום נמוך למשך כ-3 דקות.
-
הסירו את הסיר מהכיריים והעבירו את הפסטה לקערה גדולה. הוסיפו את עלי הארוגולה, גבינת הפרמז'ן, העגבניות והברוקולי המבושל.
-
הסירו את הקליפה מהלימון האחרון, חתכו אותו לחצי ופרסו כל חצי לפרוסות דקות - הוציאו את הגרעינים והוסיפו את פרוסות הלימון לפסטה.
-
ערבבו את הפסטה היטב, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו שנית והגישו חם. בתיאבון!