רביולי הוא כיסון איטלקי המורכב ממלית עטופה בבצק משני הצדדים. הוא יכול להיות בשרי, חלבי, צמחוני, לבנבן וחלק, או צבעוני עם בצק בטעמים וטקסטורות מיוחדות. אפשר לאכול אותו ישר אחרי הבישול כמו שאוכלים "פסטת ילדים" ללא רוטב ואפשר לשדך לו רוטב מהנה כמו שמנת פטריות, רוזה, פסטו ושום...
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים רביולי גבינה ותרד:
קמח דורום: הוא המומלץ ביותר (והנפוץ באיטליה) לעבודה עם רביולי ופסטות, דורום בלטינית = קשיח, הוא פחות אלסטי מבצק רגיל ולכן נוח וקל לעבוד איתו.
מכונת פסטה: קיימות מכונות קומפקטיות העשויות מנירוסטה חזקה, היכולות מאוד להקל על פעולת הרידוד הדק, והגעה לעלה בצק דק ונוח לעבודה.
מילוי: רצוי לא להגזים עם כמות המילוי שיגרום לרביולי להיות כבד ולהתפרק במהלך הבישול.
הוצאת האוויר: חשוב לפני הידוק הרביולי להוציא כיסי אוויר בין דפנות עלי הבצק, לחיצה סביב המילוי תסייע בפעולה זו.
חיתוך הבצק: אפשר לחתוך עם סכין חדה, בעזרת רינג, כוס ובכל דרך אחרת שיש לכם בבית, או באמצעות חותכנים מקצועיים לרביולי שניתן למצוא בצורות שונות.
פיזור: לאחר הכנת הרביולי הניחו אותם זה לצד זה ולא בערימה, אחרת הם ידבקו, ויווצר גוש אחד גדול שיהיה קשה מאוד להפריד.
המלחת המים: המלח במי הבישול הרותחים חודר לבצק ומענק לו טעם מיוחד, אל תוותרו עליו.
איך יודעים שהרביולי מוכן: כאשר הוא מתחיל לצוף במעלה המים הרותחים, אם הקפאתם אותו לאחר הכנת הצורה עם המילוי, אין צורך להפשיר, פשוט מעבירים הישר למים הרותחים ומבשלים במשך כמה דקות.
רוטב שמנת: כך מכינים רוטב שמנת קל הכנה וזריז: 30 גרם חמאה, 500 מ"ל שמנת מתוקה, 20 גרם גבינת פרמז'ן, מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט – ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט ומוסיפים מלח, פלפל אגוז מוסקט, מערבבים. יוצקים מעל הרביולי, מגרדים גבינת פרמז'ן ומוסיפים עשבי תיבול קצוצים.