header

מתכון לרביולי במילוי גבינות ותרד

רביולי הוא כיסון איטלקי המורכב ממלית עטופה בבצק משני הצדדים. הוא יכול להיות בשרי, חלבי, צמחוני, לבנבן וחלק, או צבעוני עם בצק בטעמים וטקסטורות מיוחדות. אפשר לאכול אותו ישר אחרי הבישול כמו שאוכלים "פסטת ילדים" ללא רוטב ואפשר לשדך לו רוטב מהנה כמו שמנת פטריות, רוזה, פסטו ושום...

מתכון רביולי: רביולי בצבעים

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים רביולי גבינה ותרד:

קמח דורום: הוא המומלץ ביותר (והנפוץ באיטליה) לעבודה עם רביולי ופסטות, דורום בלטינית = קשיח, הוא פחות אלסטי מבצק רגיל ולכן נוח וקל לעבוד איתו.

מכונת פסטה: קיימות מכונות קומפקטיות העשויות מנירוסטה חזקה, היכולות מאוד להקל על פעולת הרידוד הדק, והגעה לעלה בצק דק ונוח לעבודה.

מילוי: רצוי לא להגזים עם כמות המילוי שיגרום לרביולי להיות כבד ולהתפרק במהלך הבישול.

הוצאת האוויר: חשוב לפני הידוק הרביולי להוציא כיסי אוויר בין דפנות עלי הבצק, לחיצה סביב המילוי תסייע בפעולה זו.

חיתוך הבצק: אפשר לחתוך עם סכין חדה, בעזרת רינג, כוס ובכל דרך אחרת שיש לכם בבית, או באמצעות חותכנים מקצועיים לרביולי שניתן למצוא בצורות שונות.

פיזור: לאחר הכנת הרביולי הניחו אותם זה לצד זה ולא בערימה, אחרת הם ידבקו, ויווצר גוש אחד גדול שיהיה קשה מאוד להפריד.

המלחת המים: המלח במי הבישול הרותחים חודר לבצק ומענק לו טעם מיוחד, אל תוותרו עליו.

איך יודעים שהרביולי מוכן: כאשר הוא מתחיל לצוף במעלה המים הרותחים, אם הקפאתם אותו לאחר הכנת הצורה עם המילוי, אין צורך להפשיר, פשוט מעבירים הישר למים הרותחים ומבשלים במשך כמה דקות.

רוטב שמנת: כך מכינים רוטב שמנת קל הכנה וזריז: 30 גרם חמאה, 500 מ"ל שמנת מתוקה, 20 גרם גבינת פרמז'ן, מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט – ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט ומוסיפים מלח, פלפל אגוז מוסקט, מערבבים. יוצקים מעל הרביולי, מגרדים גבינת פרמז'ן ומוסיפים עשבי תיבול קצוצים.

מתכון לרביולי: רביולי בשמנת
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לרביולי במילוי גבינות ותרד
רכיבים למילוי:
גבינת מוצרלה - 200 גרם (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - 20 גרם (מגוררת)
תרד - כוס עלים טריים (קצוצים)
פלפל שחור - קורט
רכיבים לבצק:
קמח דורום - 500 גרם
ביצה - 2 (אחת לבצק ואחת להברשת הבצק)
שמן זית - 2 כפות
מלח - כפית
מים - כוס (מים קרירים)
אופן הכנת המילוי:
  1. חולטים את התרד: שמים אותו במים רותחים כדקה, מצננים במי קרח וקוצצים דק. preperation
  2. בקערית שמים את כל מרכיבי המילוי. גבינות: ריקוטה, מוצרלה, פרמז'ן ואז חלמונים, פלפל שחור, ביצה ואת התרד. מערבבים היטב. preperation
אופן הכנת הבצק:
  1. מערבבים ומערבלים את כל החומרים חוץ מהמים בקערה בעזרת הידיים או בקערת המיקסר עם וו לישה: קמח, ביצה, שמן זית ומלח.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  3. יוצרים מהבצק צורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה. preperation
  4. מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה דק כמה שאפשר. preperation
  5. חוצים את הבצק ל-2 חלקים, מורחים חלק אחד בביצה טרופה. preperation
  6. מניחים על דף פסטה גבעות קטנות מתערובת המילוי בעזרת כף או שקית זילוף, במרחקים של כ-5 ס"מ בין מילוי למילוי. מכסים את הבצק עם המילוי עם דף הבצק השני. preperation
  7. מיישרים וחותכים את קצוות הבצק. preperation
  8. מהדקים את הבצק סביב המילוי כדי להוציא אוויר מיותר, וחותכים בין גבעות המילוי בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה. preperation
  9. מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים ומלח במשך כ-3 דקות ומעבירים ישר לרוטב החם. preperation
טיפ השף:
להוספת צבע מיוחד לבצק אפשר להוסיף סלק מבושל ומגורר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.