מה הדבר הראשון שעולה לכם במחשבה כשמדברים על חמוצים? רוב האנשים יגידו מלפפונים או פלפלים. זה הזמן לצאת מהקופסה, ולנסות את המתכון המצויין הבא!
אופן הכנת הענבים המוחמצים:
-
נקו את הענבים, הפרידו אותם מהגבעול וחיתכו את הקצה העליון של כל ענב (נקודת החיבור לגבעול) כך שחלק מבשר הפרי יהיה חשוף.
-
הכניסו את הענבים לצנצנות נקיות מבלי לדחוס אותם יותר מידי.
-
את שאר המרכיבים הכניסו לסיר גדול, הביאו אותם לרתיחה וערבבו מידי פעם.
-
לאחר שהתערובות רתחה והפכה לאחידה, שפכו אותה לצנצנות יחד עם הענבים. אם אתם משתמשים בשתי צנצנות או יותר, שברו את מקל הקינמון שלכם והכניסו חתיכה לכל צנצנת.
-
כשהצנצנות מתקררות, יש לסגור אותן ולהכניס למקרר למשך לפחות שמונה שעות לפני ההגשה.
מקור: רוני אביבי