header

מתכון לביצים סגולות וסלק מתקתק

מתכון משגע שכדאי מאוד לנסות בפעם הבאה שתרצו להכין ביצים קשות לארוחת ערב.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לביצים סגולות וסלק מתקתק
רכיבים לביצים סגולות וסלק:
ביצים - 6 (קשות וקלופות)
סלק - 5 (בינוניים)
סוכר - ⅓ כוס
אופן הכנת הביצים סגולות וסלק:
  1. חתכו את הגבעולים מכל סלק, בערך 2 ס"מ מגוף הירק עצמו, ושטפו אותם היטב.
  2. הכניסו את הסלק לסיר וכסו במים. הביאו את המים לרתיחה, העבירו לחום בינוני, כסו את הסיר והניחו לסלק להתבשל במשך כ-20 דקות עד שהוא נהיה רך.
  3. הוציאו את הסלק מהמים וקלפו את הקליפה מתחת לזרם של מים קרים. מנוזלי הבישול שבסיר שמרו כוס מלאה אחת, ואת השאר אפשר לשפוך.
  4. הכניסו את החומץ, הסוכר ומי הבישול לסיר וחממו על אש חזקה עד שהתערובת רותחת. ניתן להשתמש בסיר שבו בושלו הסלקים.
  5. בזמן שהתערובת מתבשלת, חיתכו את הסלק לפרוסות בעובי של כ-ס"מ והכניסו למיכל או קערה גדולה ביחד עם הביצים הקשות.
  6. כשתערובת הנוזלים רותחת, שפכו אותה לקערה עם הביצים והסלק וערבבו בעדינות עד שהנוזל מתקרר.
  7. סגרו את המיכל או כסו את הקערה בניילון נצמד, והכניסו למקרר ל-24 שעות שבסיומן המנה מוכנה.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.