מתכון משגע שכדאי מאוד לנסות בפעם הבאה שתרצו להכין ביצים קשות לארוחת ערב.
רכיבים לביצים סגולות וסלק:
אופן הכנת הביצים סגולות וסלק:
-
חתכו את הגבעולים מכל סלק, בערך 2 ס"מ מגוף הירק עצמו, ושטפו אותם היטב.
-
הכניסו את הסלק לסיר וכסו במים. הביאו את המים לרתיחה, העבירו לחום בינוני, כסו את הסיר והניחו לסלק להתבשל במשך כ-20 דקות עד שהוא נהיה רך.
-
הוציאו את הסלק מהמים וקלפו את הקליפה מתחת לזרם של מים קרים. מנוזלי הבישול שבסיר שמרו כוס מלאה אחת, ואת השאר אפשר לשפוך.
-
הכניסו את החומץ, הסוכר ומי הבישול לסיר וחממו על אש חזקה עד שהתערובת רותחת. ניתן להשתמש בסיר שבו בושלו הסלקים.
-
בזמן שהתערובת מתבשלת, חיתכו את הסלק לפרוסות בעובי של כ-ס"מ והכניסו למיכל או קערה גדולה ביחד עם הביצים הקשות.
-
כשתערובת הנוזלים רותחת, שפכו אותה לקערה עם הביצים והסלק וערבבו בעדינות עד שהנוזל מתקרר.
-
סגרו את המיכל או כסו את הקערה בניילון נצמד, והכניסו למקרר ל-24 שעות שבסיומן המנה מוכנה.
מקור: רוני אביבי