header

מתכון ללחם דלעת וכוסמת ללא גלוטן

אם לחם הוא אחד ממוצרי הבסיס בארוחות שלכם, אך הקלוריות שבו והגלוטן שהוא מכיל גורמים לכם להפחית בצריכתו, כדאי שתכירו את הלחם הבריא הבא - לחם דלעת וכוסמת ללא גלוטן. הטעם העדין והמרקם העשיר, לצד כמות קלוריות נמוכה מזו שיש בלחם רגיל, יגרמו לכם להתאהב בלחם המיוחד הזה, וזה עוד בלי להתחשב ביתרונות הבריאותיים של הכוסמת.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם דלעת וכוסמת ללא גלוטן מקור תמונה: bigoven
רכיבים ללחם:
חמאה - ½ כוס (מרוככת)
סוכר - ½ כוס
מחית דלעת - ½1 כוסות
חלב - ½ כוס
קמח כוסמת - ½1 כוסות
סודה לשתייה - ½1 כפיות
קינמון - 1 כפית
ג'ינג'ר - 1 כפית
מלח - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
ציפורן - ½ כפית
גרעיני דלעת - ½ כוס (קלופים)
אופן הכנת הלחם:
  1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו מעט תבנית של אינגליש קייק.
  2. הכניסו לקערה בינונית חמאה וסוכר והקציפו עם מיקסר במשך כ-3 דקות.
  3. הוסיפו את הביצים בהדרגה והמשיכו להקציף עד שהתערובת תהיה תפוחה.
  4. כעת, ערבבו בקערה בינונית קמח כוסמת, סודה לשתייה, מלח ותבלינים וערבבו היטב.
  5. צקו את החלב בהדרגה תוך ערבוב אל קערת הקמח והתבלינים עד לאיחוד מלא. הוסיפו את מחית הדלעת יחד עם חצי מכמות גרעיני הדלעת וערבבו שוב.
  6. בשלב זה העבירו את תכולת הקערה הבינונית עם הקמח והדלעת אל קציפת החמאה והביצים, וערבבו היטב.
  7. צקו את התערובת אל תבנית אינגליש קייק, פזרו מעל את החצי השני של גרעיני הדלעת והכניסו לאפייה למשך 50-55 דקות עד שקיסם שתנעצו במרכז העוגה ייצא נקי.
  8. הוציאו את הלחם מהתנור והניחו לו להצטנן מעט לפני החיתוך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.