הפוקצ'ה הנפלאה היא לחם איטלקי שטוח המורכב מקמח מועשר בגלוטן ובתוספת מים, שמן זית, שמרים ומלח. מתכון לפוקצ'ה איכותית מתחיל בקמח מנופה שמטרתו ליצור מרקם אוורירי יותר ובשמן זית איכותי, כשאת בצק הפוקצ'ה מורחים בשמן לשמירה על לחות הבצק, וכמו כן ניתן לעטר את הבצק טרם אפייתו בירקות טריים, אנטיפסטי, גבינה מגורדת או לבזוק מלח גס בלבד.
אופן הכנת הפוקצ'ה:
-
חממו את המים לטמפרטורה של כ-40 מעלות (בידקו עם גב היד, המים אמורים להיות חמים ולא רותחים).
-
צקו את המים לקערה גדולה הוסיפו את השמרים וערבבו בעזרת מזלג עד להתמוססותם.
-
הוסיפו פנימה ¼2 כוסות קמח, 2 כפות שמן זית, ומלח, וערבבו עד לקבלת בצק רך.
-
העבירו את הבצק למשטח מקומח, לושו בעזרת הידיים על ידי כך שמעבירים את דפנות הבצק לפנים הבצק.
-
קמחו מעט את המשטח לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. בין 5-10 דקות.
-
הניחו את הבצק בקערה משומנת והניחו לבצק לנוח כ-10 דקות.
-
לאחר מנוחה, הניחו את הבצק על נייר אפייה משומן בתוך תבנית התנור. פרסו את הבצק בעזרת הידיים על התבנית לצורת עיגול גדול, כסו בעזרת נייר אפייה משומן כ- 30-45 דקות או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
מקור תמונה:
accidentalhappybaker
-
חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
-
לאחר שהבצק תפח, צרו חורים בבצק בעזרת האצבעות בעומק של ½1-1 ס''מ ובמרווחים של כ-2 ס''מ אחד מהשני.
מקור תמונה:
accidentalhappybaker
-
מרחו את חלקו העליון של הבצק ב-2 כפות שמן הזית ופזרו מעל את השום והרוזמרין (במידה והחלטתם לפזר גבינה, זה הזמן).
-
אפו בתנור כ- 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב, הגישו חם.
מקור תמונה:
accidentalhappybaker
טיפ השף:
ניתן להוסיף מעל הפוקצ'ה ⅓ כוס גבינת פרמז'ן לפנייה האפייה.