אם פתאום מתחשק לכם ערב רומנטי עם בן או בת הזוג שלכם או שלפתע זוג חברים קופץ לבקר בלי הודעה, הקינוח הבא הוא הפתרון המושלם בשבילכם. המאפה הנהדר הזה משלב את הטעם המרענן של תפוחי העץ עם אגוזי פקאן ושבבי שיבולת שועל פריכים, ותוספת של דבש בסיום ההכנה הופכת אותו לחגיגה של ממש!
אופן הכנת המאפה תפוח עץ:
-
המיסו במיקרוגל את שמן הקוקוס והוסיפו לו את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן, 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר, ¼ כפית קינמון ואת המלח.
-
ערבבו את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הוסיפו את תפוחי העץ החתוכים ופזרו מעליהם את שארית הקמח, הסוכר והקינמון.
-
ערבבו עד לקבלת ציפוי אחיד על תפוחי העץ.
-
קחו כף מתערובת שיבולת השועל והשתמשו בה כדי לרפד את התחתית של כלי האפייה שלכם (ניתן להשתמש ב-2 כלים לאפיית פשטידות אישיות).
-
הכניסו את תפוחי העץ לכלי האפייה או ½ מכמות תפוחי העץ לכל כלי אישי, ומעליהם פזרו באופן שווה את תערובת שיבולת השועל.
-
הכניסו לחימום במיקרוגל למשך כ-½3 דקות. התערובת אמורה להצטמצם. צננו היטב לפני ההגשה והוסיפו מעט דבש מלמעלה לקישוט ולתוספת טעם.
מקור: ענת הלוי