header

מתכון לפריקסה - סנדוויץ' טוניסאי

הפריקסה הנודע הוא לחמניה המטוגנת בשמן עמוק וממולאת לאחר מכן בביצה, טונה, תפוח אדמה ועוד מגוון סלטים. מתכון הפריקסה שלפניכם קל מאוד להכנה ובסופו תתענגו על אחד ממטעמי המטבח הטוניסאי המסורתי עם כריך שהוא ארוחה מלאה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפריקסה - סנדוויץ' טוניסאי מקור תמונה: metro
רכיבים לפריקסה:
סוכר - 1 כפית
מלח - 1 כפית
ביצה - 1
קמח לבן - 250 גר'
שמרים יבשים - כ-1 כפית
מים - 100-150 מ"ל (חמימים)
שמן - לטיגון עמוק
רכיבים למילוי:
ביצים - 6 (קשות, מבושלות)
תפוחי אדמה - 3 (בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות גדולות)
סחוג - לפי הטעם ( לא חובה)
סלט ירקות - לפי הצורך (קצוץ - מתכון לסלט ירקות)
טונה - 2 קופסאות (מסוננות מנוזלים)
מלפפונים חמוצים - 5-6 (חתוכים לקוביות או פרוסים גס)
זיתים - חופן (מגולענים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
תפוחי אדמה - 3 (בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות גדולות)
אופן הכנת הפריקסה:
  1. הכניסו קמח, סוכר, מלח ושמרים לקערת המיקסר וערבלו יחד בעזרת וו לישה.
  2. הוסיפו לקערה את הביצה והמים תוך ערבול עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. כסו את הבצק והניחו לו לתפוח בקערה משומנת מעט עד כדי הכפלת נפחו.
  4. בינתיים הכינו את הסלטים למילוי.
  5. אחרי שבצק הפריקסה תפח, חלקו אותו לכדורים גדולים קצת יותר מכדור טניס, צרו ממנו מלבן עבה וכווצו את שתי קצותיו. הניחו על נייר אפייה לתפיחה נוספת של כ-10 דקות או עד להכפלת הנפח. preperation
  6. חממו סיר או ווק עם שמן לטיגון עמוק, כאשר השמן חם מאוד (הזהרו לא לשרוף את השמן, שלא יעלה עשן), הכניסו את הלחמניות התפוחות לסיר, טגנו עד לגוון זהוב, היפכו צד וטגנו גם אותו. preperation
  7. הוציאו את הפריקסה המוכנים לתוך מסננת להוצאת עודפי שמן מיותרים. preperation
  8. חיתכו את הלחמנייה לאורכה אך לא עד הסוף.
אופן הכנת המילוי:
  1. תבלו את הביצים ותפוחי האדמה במלח ופלפל שחור והניחו בצלוחיות נפרדות.
  2. סדרו כל מלית בצלוחית או קערה נפרדת והגישו לצד לחמניות הפריקסה.
  3. מלאו את לחמניית הפריקסה משלל התוספות ואיכלו בהנאה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.