מאפים עם תפוחים תמיד מתקבלים בברכה, ועם המתכון שלפניכם תוכלו להכין לחם קינמון עם הפירות האהובים שימלא את ביתכם בניחוחות משכרים ובאווירה סתווית נפלאה.
רכיבים ללחם קינמון ותפוח:
אופן הכנת הלחם קינמון ותפוח:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, סודה לשתייה, מלח, קינמון וציפורן.
-
ערבלו בעזרת מיקסר במהירות בינונית את הביצים. הוסיפו שמן, רסק תפוחים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן הוסיפו בהדרגה את הסוכר.
-
הוסיפו לקערת המיקסר לאט לאט את תערובת הקמח ופזרו בעדינות את חתיכות התפוח הקצוץ.
-
צקו את הבלילה לתבנית המשומנת.
-
ערבבו בקערה קטנה את הציפוי סוכר חום, סוכר לבן וקינמון ופזרו אותה מעל הבלילה.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 50 דקות או עד שקיסם שתכניסו למרכז הלחם יצא נקי.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, צננו באותה משך 10 דקות והוציאו את הלחם.
-
הניחו ללחם להתקרר לחלוטין מחוץ לתבנית ופרסו אותו.