הפרעצלס המסורתיים נראים מסובכים להכנה, ולכן אנשים רבים נמנעים כליל מלהכין אותם. המתכון הפשוט שלפניכם לכעכים בניחוח מתוק-מלוח יגרום לכם להתאהב בו, ולהכין אותו בכל עת שתרצו, בלי סיבוכים.
רכיבים לכעכים (8-10 יחידות):
אופן הכנת הכעכים (8-10 יחידות):
-
חממו תנור ל-220° מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית אפייה.
-
הכניסו את השמרים לקערה גדולה עם מים חמימים, בחשו במשך דקה (אין צורך בהתפחה).
-
הוסיפו מלח וסוכר. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בהדרגה, הוסיפו את הקמח - כוס אחת בכל פעם.
-
ערבבו עם כף עץ עד לקבלת בצק עבה (הוסיפו קמח עד שהבצק כבר לא דביק).
-
נעצו אצבע בבצק, אם הוא קופץ חזרה משמע שהוא מוכן ללישה.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו אותו במשך 5 דקות. כדררו לכדור גדול.
-
פרסו בעזרת סכין חדה, את הכדור לכ-10 כדורים קטנים (תלוי בגודל ובעובי של הכעך שאתם רוצים לאפות).
-
מתחו כל כדור לרצועה ארוכה של כ-50 ס"מ (שוב, תלוי בגודל של הכעך שאתם רוצים).
-
משכו את שתי הקצוות לעיגול ואז לפפו אותן אלה באלה כמו זרועות שלובות.
-
טרפו ביצה בקערה קטנה ומירחו מעל הכעכים.
-
אפשר לפזר מלח, קצח או שומשום לבחירתכם.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 10 דקות. אם יש צורך, הוסיפו 5 דקות של חימום עליון בשביל כעכים פריכים וזהובים.
-
הוציאו מהתנור בזהירות. מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
טיפ השף:
אם אתם מעוניינים בכעכים מתוקים, ערבבו 1 כף קינמון ו-⅓ כוס סוכר במקום להשתמש במלח.
מקור: אתי דוידוב