header

מתכון ללחם קישואים ואגוזים

קישוא הוא ירק נפלא שסופח טעמים, ולמרות שאנו רגילים לראות אותו בתבשילים למיניהם, ניתן להכין ממנו גם לחם בטעם וניחוח נפלאים, כמו במתכון המצוין הבא.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם קישואים ואגוזים
רכיבים ללחם קישואים ואגוזים:
קמח - 3 כוסות
סודה לשתיה - ½1 כפיות
אבקת אפייה - 1 כפית
שמן - 1 כוס
סוכר - 1 כוס (אפשר גם פחות לפי טעמכם)
קינמון - ½ כפית
אגוזי מוסקט - ½ כפית
אבקת ג'ינג'ר - ½ כפית
קישואים - 2 כוסות (מגורדים - בלי הקליפה)
צימוקים - 1 כוס
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים)
אופן הכנת הלחם קישואים ואגוזים:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).
  2. ערבבו בקערה גדולה ביצים, שמן וסוכר.
  3. ערבבו בקערה נפרדת בינונית קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר.
  4. הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. הוסיפו לקערה את הקישואים, האגוזים והצימוקים והמשיכו לערבב.
  6. צקו את הבלילה לתבנית המשומנת והכניסו לתנור ואפו במשך כ-1 שעה או עד שקיסם שתכינו במרכז הלחם יצא יבש ונקי.
  7. צננו במשך 10 דקות והוציאו את הלחם מהתבנית. הניחו ללחם להתקרר לחלוטין מחוץ לתבנית ופרסו אותו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.