קישוא הוא ירק נפלא שסופח טעמים, ולמרות שאנו רגילים לראות אותו בתבשילים למיניהם, ניתן להכין ממנו גם לחם בטעם וניחוח נפלאים, כמו במתכון המצוין הבא.
רכיבים ללחם קישואים ואגוזים:
אופן הכנת הלחם קישואים ואגוזים:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).
-
ערבבו בקערה גדולה ביצים, שמן וסוכר.
-
ערבבו בקערה נפרדת בינונית קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר.
-
הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
-
הוסיפו לקערה את הקישואים, האגוזים והצימוקים והמשיכו לערבב.
-
צקו את הבלילה לתבנית המשומנת והכניסו לתנור ואפו במשך כ-1 שעה או עד שקיסם שתכינו במרכז הלחם יצא יבש ונקי.
-
צננו במשך 10 דקות והוציאו את הלחם מהתבנית. הניחו ללחם להתקרר לחלוטין מחוץ לתבנית ופרסו אותו.