חומוס הוא מאכל העשוי גרגירי חומוס טחונים. הוא נאכל כמנה בפני עצמה לעיתים עם שדרוגים כמו פטריות, ביצה, בשר, צנוברים, בצל מטוגן, פלאפל... ולפעמים כממרח. הוא נמכר בחומוסיות, מסעדות, מעדניות ובסופר, והכי כיף להכין אותו בבית עם רכיבים טריים ובריאים - מתקבלת מנה בריאה, מזינה ומלאת ערכים תזונתיים גבוהים כמו: ברזל, חומצות אמינו, סיבים תזונתיים, אשלגן, סידן, מגנזיום, חומצה פולית... לחומוס גרסאות שונות כמו: חומוס גרגירים, חומוס פול, חומוס טחינה, מסבחה ועוד והנפוצה מביניהן בארץ היא החומוס טחינה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חומוס ביתי:
גרגרים: מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס מזן חומוס בולגרי. חשוב לשטוף אותם היטב כדי להוציא את האבק והאדמה, ולהשרות במשך לילה שלם במים. אפשר להשתמש בחומוס קפוא, פחות מומלץ חומוס מקופסת שימורים והכי טעים גרגירי חומוס יבשים לאחר השריה.
השריה: חשוב מאוד להשרות לפחות במשך 8 שעות את הגרגרים ולהחליף את המים לפחות פעם אחת בזמן הזה. אם הקליפות מפריעות לכם עסו את הגרגירים בזמן החלפת המים והיפטרו מהן, לא חובה כמובן, אך הוצאת הקליפות מעניקה לחומוס מרקם רך ועדין מאוד.
סודה לשתייה: הסודה לשתייה מסייעת בריכוך לטובת הגעה למרקם המושלם ומקצרת את זמן הבישול. אין בעיה לוותר עליה, אך קחו בחשבון שזמן הבישול עלול להתארך מאוד ושריינו כמה שעות טובות על הגז.
בישול: אם יש לכם סיר לחץ הבישול בו יכול לקצר את הזמן וגם על הגז זה בסדר גמור. רק אל תשכחו להתחיל עם להבה גבוהה, לאחר הרתיחה להחליש ללהבה בינונית. מדי פעם יש לנקות את הקצף המיותר והקליפות הצפות בעזרת כף מחוררת.
טחינה: אפשר לטחון במעבד מזון, בלנדר או בעזרת מוט בלנדר. אם המרקם שמתקבל דליל הוסיפו מעט טחינה ואם הוא סמיך הוסיפו מעט ממי הבישול. אין מרקם נכון, אפשר לטחון גס ולהשאיר חתיכות גרגרים ואפשר לטחון ולהגיע למרקם רך, לבחירתכם.