סלט המלפפונים והבצל הסגול נחשב לסלט קל הכנה ומהיר, הוא מוסיף רעננות לארוחה בשרית או חלבית, ונחשב לבריא.
למלפפונים יתרונות בריאותיים רבים כמו: ויטימינים (A, B, K, B6, C, D), חומצה פולית, סידן, מגנזיום ואשלגן. הם מסייעים בירידה ושמירה על המשקל, תורמים להורדת כולסטרול ומניעת מחלות לב, כלי דם וסרטן.
חומץ בן יין: את החומץ אפשר להחליף בחומץ תפוחים.
בצל סגול: את הבצל הסגול אפשר להחליף בבצל שאלוט, לבן, ירוק. יש הממליצים להשרות את הבצל החתוך בקערית עם מים, על מנת לרכך את טעם הבצל.
מלפפון: את המלפפונים אפשר לקלף ואפשר גם להשאיר עם הקליפה.
להעשרת הסלט: ניתן להוסיף עגבניות שרי, וגבינת פטה.