את המתכון הבא קיבלנו מהשף לירוי קפוזה, כשהוא בחר להכין את המנה הנהדרת בתבנית הרוסטר. מתקבלת מנה מושלמת ועשירה בטעמים, כשבשר הסינטה העסיסי משתלב בצורה הרמונית עם ירקות השורש, ואופן ההכנה קל, פשוט ומהיר.
מה זה רוסטר? הרוסטר הוא מעין תבנית - סיר המתאים לטיגון מקדים, צלייה בתנור, ולבסוף גם ככלי הגשה מרשים שאפשר להציב בכבוד על השולחן. התבנית עשויה ברוב המקרים מציפוי נון סטיק (מונע הידבקות), והיא מגיעה עם מכסה זכוכית שבזכותו נשמר החום בצורה מעולה. המכסה ודפנות התבנית הגבוהות יוצרים חום, נוצרים אדים, והאוכל מתבשל בצורה אחידה ואיכותית. לרוב הרוסטרים יש חור בידית המכסה המאפשר להוסיף נוזלים תוך כדי צלייה, בישול או אפייה. ישנם רוסטרים עם רשת צלייה פנימית ויש כאלה עם תעלה, והשימוש בתבנית לטיגון, צלייה וכניסה לתנור חוסך לכלוך כלים ונוח.
את המתכון הבא ניתן להכין בתבנית המדוברת, אך ניתן גם להכין בסיר שאפשר להכניס לתנור או בתבנית רגילה, בדיוק באותה הצורה. רק קחו בחשבון שזמן הצליה עלול להתארך, ואל תשכחו לוודא שניתן להכניס את הסיר לתנור.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סינטה וירקות שורש:
סינטה: נתח בשר מספר 11. הוא עסיסי וטעים, אך ניתן להמיר אותו בכל נתח אחר.
ירקות שורש: להעשרת המנה אפשר להוסיף גזר, בטטה, כרישה או דלעת.
מלח גס: אינו רכיב חובה, אולם פיזור המלח בתעלה מעשיר את הטעם ומוסיף לארומה המשגעת.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף חרדל דיז'ון, סויה, דבש, סילאן, בצל ירוק קצוץ ועשבי תיבול נוספים כמו כוסברה, טימין או אורגנו.