header

מתכון לכנפי עוף בתיבול חריף-מתוק

כנפי עוף ידועות בתור נשנוש טעים שאפשר לקחת ביד וליהנות מהם בערבי חברה, מפגשים משפחתיים קלילים, בילוי זוגי מול הטלוויזיה וכדומה. אז אם גם אתם רוצים להפתיע את המוזמנים שלכם או לפנק את יקיריכם במנה טעימה ומהירה, נסו את מתכון כנפי העוף בתיבול חריף-מתוק והמחמאות לא יאחרו לבוא.

 
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לכנפי עוף בתיבול חריף-מתוק מקור תמונה: silkeliciouspartytrays
רכיבים לכנפי עוף בטעם חריף-מתוק:
כנפי עוף - ¼1 ק"ג (מופרדים לשני חלקים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
דבש - ½ כוס
רוטב סויה - ½ כוס
חומץ אורז - ¼ כוס
שמן בוטנים - 2 כפות
שיני שום - 4 (טחונות)
פלפלים חריפים - 2 (טחונים)
ג'ינג'ר - 1 כף (כתוש)
בצל ירוק - 3 גבעולים (פרוסים)
אופן הכנת הכנפי עוף בטעם חריף-מתוק:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 210 מעלות ורססו תבנית בספריי שמן.
  2. סדרו את כנפי העוף על התבנית בשכבה אחת, המליחו ופלפלו לפי טעמכם והכניסו לתנור למשך כ-45 דקות עד שהכנפיים מתבשלות ונעשות פריכות.
  3. בינתיים, ערבבו בסיר בינוני את הדבש, רוטב הסויה, החומץ, שמן הבוטנים, השום, הפלפל החריף והג'ינג'ר. הניחו את הסיר מעל להבה בינונית והביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה מעט ובשלו עוד כ-15 דקות עד שנעשה סירופ מעט דביק.
  4. לאחר שהכנפיים מוכנות והסירופ מוכן אף הוא, הכניסו את העוף אל קערה גדולה וצקו את כל הסירופ מעל. ערבבו היטב, פזרו בצל ירוק והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.