כנפי עוף ידועות בתור נשנוש טעים שאפשר לקחת ביד וליהנות מהם בערבי חברה, מפגשים משפחתיים קלילים, בילוי זוגי מול הטלוויזיה וכדומה. אז אם גם אתם רוצים להפתיע את המוזמנים שלכם או לפנק את יקיריכם במנה טעימה ומהירה, נסו את מתכון כנפי העוף בתיבול חריף-מתוק והמחמאות לא יאחרו לבוא.
רכיבים לכנפי עוף בטעם חריף-מתוק:
אופן הכנת הכנפי עוף בטעם חריף-מתוק:
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 210 מעלות ורססו תבנית בספריי שמן.
-
סדרו את כנפי העוף על התבנית בשכבה אחת, המליחו ופלפלו לפי טעמכם והכניסו לתנור למשך כ-45 דקות עד שהכנפיים מתבשלות ונעשות פריכות.
-
בינתיים, ערבבו בסיר בינוני את הדבש, רוטב הסויה, החומץ, שמן הבוטנים, השום, הפלפל החריף והג'ינג'ר. הניחו את הסיר מעל להבה בינונית והביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה מעט ובשלו עוד כ-15 דקות עד שנעשה סירופ מעט דביק.
-
לאחר שהכנפיים מוכנות והסירופ מוכן אף הוא, הכניסו את העוף אל קערה גדולה וצקו את כל הסירופ מעל. ערבבו היטב, פזרו בצל ירוק והגישו.