אין כמו סטייק חם לארוחת הערב או אפילו הצהריים, וכשמצוותים לו תפוחי אדמה ושעועית ירוקה, מתקבלת ארוחה טעימה ומשביעה במיוחד. 15 דקות השקעה בלבד יביאו לכם את המנה הנפלאה הבאה שתוכלו ליהנות ממנה בכל יום בשבוע.
רכיבים לסטייק עם תפוחי אדמה:
אופן הכנת הסטייק עם תפוחי אדמה:
-
נקבו את תפוחי האדמה כמה פעמים עם סכין, הניחו בתוך כלי מתאים למיקרוגל וכסו אותו. הכניסו את הכלי למיקרוגל על עוצמה גבוהה במשך 5-6 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.
-
הכינו את השעועית הירוקה הקפואה לפי ההוראות שמופיעות על גבי השקית.
-
בזמן שתפוחי האדמה והשעועית מתבשלים, צפו מחבת גריל בתרסיס שמן וחממו על להבה בינונית- גבוהה.
-
תבלו את הסטייק במלח ופלפל וטגנו אותו במשך 2-3 דקות על כל צד.
-
בינתיים ערבבו בקערה מיסו (או חרדל), חומץ אורז, ג'ינג'ר, סוכר ושמן שומשום. הוסיפו שמן וטרפו יחד.
-
פרסו את תפוחי האדמה לרצועות בעובי ½ ס"מ, חתכו כל רצועה לחצי וחלקו את הרצועות ואת השעועית הירוקה בין 4 צלחות.
-
טפטפו מעל כל מנת סטייק את הרוטב והגישו.