מתכון לבשר סטייק עם סלסה קריולה ארגנטינאית, החל מביס הראשון תרגישו בהנאה את נתח הבקר העדין, מתובל בתערובת הנכונה של טעמים שהופכת אותו למעדן פיקנטי בעל סגנון לטיני מובהק.
אופן הכנת הסטייק בסלסה:
-
ערבבו בקערה קטנה ⅔ ממשחת השום, יחד עם כף טימין, 2 כפיות פלפל שחור, אבקת הצ'ילי, הסוכר וכף מלח אחת.
-
סדרו את הסטייקים על נייר אפייה ועסו לתוכם את תערובת התבלינים. כסו ותנו לסטייקים לנוח למשך 4 שעות.
-
במיכל סגיר, ערבבו את העגבניה, הבצל, הגמבה, השמן והחומץ עם ¼ כוס מים ושארית משחת השום, הטימין, הפלפל והמלח. ערבבו היטב ושימו במקרר.
-
צלו את הסטייקים במחבת או גריל לפי טעמכם.
-
תנו לסטייקים להתקרר מעט, חרצו בהם חריצים עמוקים, והוסיפו להם את הרוטב.
מקור: עירית גרטנר