השפעתו של המטבח היווני לא פסחה על שולחן האוכל הישראלי שלנו, ואת הסלט היווני המפורסם או המזטים אין כמעט ישראלי אחד שלא מכיר. אך לרבים מאיתנו טרם יצא להיתקל בחלק המתוק יותר של המטבח הקסום הזה, ובדיוק לשם כך אנחנו רוצים להכיר לכם את המתכון לקינוח המופלא הבא. אתם מוזמנים לגלות את המלומקרונה, עוגיות הדבש הקטנות והטעימות שיעשו לכם מתוק בנשמה!
רכיבים למתכון לסירופ למלומקרונה:
רכיבים למתכון לעוגיות מלומקרונה:
אופן הכנת המתכון לסירופ למלומקרונה:
-
להכנת הסירופ הניחו בסיר את המלח הגס, הסוכר, מיץ הלימון, 1 כף דבש, ציפורן, מקל הקינמון והמים. ערבבו היטב והביאו לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה.
-
לאחר מכן הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה, ובשלו עד לקבלת מרקם סמיך, כ-25-30 דקות. בסיום הסירו את הסיר מהאש ואפשרו לו להתקרר לחלוטין.
אופן הכנת המתכון לעוגיות מלומקרונה:
-
חממו תנור מראש ל-180 מעלות, ורפדו תבנית אפייה (30X43) באמצעות נייר אפייה.
-
בקערה בינונית ערבבו ביחד את הקמח ואבקת האפייה.
-
בקערה גדולה ערבבו יחד ⅓ כוס סוכר, מיץ תפוזים, אבקת קינמון ותמצית ווניל. הוסיפו סודה לשתייה והמשיכו לערבב במשך 20 שניות נוספות, עד שהבלילה הופכת לבהירה ומסמיכה קלות.
-
הוסיפו אל הבלילה שמן זית, שמן קנולה, מים קרים ודבש וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
שפכו את תכולת הקערה הבינונית (הקמח ואבקת האפייה) אל הבלילה שבקערה הגדולה וערבבו בזהירות באמצעות מרית מגומי או מסיליקון, עד להתגבשות. השתדלו לא לערבב את הבצק יתר על המידה.
-
באמצעות כף צרו 24 כדורים מהבצק, מעכו כל כדור משני צדדיו כדי ליצור אליפסה והניחו אותם אחד ליד השני על תבנית אפייה. לאחר מכן, לחצו עם כף היד על כל אחד מהכדורים כדי לשטח אותם קלות.
-
באמצעות מזלג חוררו 4 פעמים כל כדור, בתנועה אנכית, מבלי לעבור את מחצית עובי הבצק.
-
הכניסו את הכדורים לאפייה של כ-20-25 דקות, עד שהם מתמצקים ומתקשים קלות, לאחר מכן הוציאו ואפשרו להם להתקרר במשך כ-5 דקות.
-
טבלו את הכדורים בסירופ, כ-15 שניות בכל צד והחזירו אותם לתבנית האפייה. בסיום שפכו את כל הסירופ הנותר מעל הכדורים. אם זה נראה לכם יותר מדי, אל דאגה, הם יספגו את רוב הסירופ במשך הלילה.
-
כסו את תבנית האפייה ברדיד אלומיניום ואפשרו לכדורים להתקרר בטמפרטורת החדר למשך הלילה.
-
הסירו את האלומיניום, קשטו את המלומקרונה עם אגוזי מלך חתוכים, הגישו על צלחת - והתענגו בתאבון!
טיפ השף:
הסרטון המצורף מתאר את שלבי ההכנה מסעיף 3 והלאה.