לפעמים כדי לאפות עוגה דרושה עבודה לא מעטה וידע כלשהו באפייה – אך במתכון שנציג עכשיו בפניכם אין כל צורך בדברים האלו. מדובר בעוגה כה קלילה ונוחה לאפייה, שגדושה ברכיבים טבעיים מתוקים ונהדרים, שכל מה שצריך לעשות כדי להרכיב אותה זה קצת לערבב, לשים במיקרוגל ולקבל קינוח נהדר בלי אף טיפת סוכר לבן.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לעוגת בננה במיקרוגל ללא סוכר:
אופן הכנת העוגת בננה במיקרוגל ללא סוכר:
-
בקערה מתאימה ערבבו ביחד את הבננה והביצה. לאחר מכן הוסיפו את השמן, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הקינמון והדבש וערבבו היטב ביחד.
-
הוסיפו לתערובת ¾ מכמות התמרים הקצוצים והפקאנים, ואז העבירו פנימה גם את הקמח וערבבו היטב.
-
הוסיפו את החלב וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שארית כמות התמרים הקצוצים ואגוזי הפקאן על ראש התערובת ואל תערבבו אותם.
-
שמנו 2 תבניות רמקין עגולות ופזרו את התערובת מהקערה באופן שווה בין שתיהן. הכניסו למיקרוגל וחממו למשך 3 דקות.
-
הוציאו את התבניות מהמיקרוגל, נקבו את העוגות קלות עם מזלג 3-4 פעמים, והחזירו למיקרוגל לחימום נוסף למשך 3 דקות.
-
הוציאו את העוגות והגישו אותן חמות. בתיאבון!