את לחם הבננות אתם אולי כבר מכירים – זהו סוג של עוגת בננות טעימה, מתוקה ונימוחה מאוד בפה. אך אנחנו רוצים להציע לכם כאן חידוש ושדרוג למנת הקינוח הנהדרת הזו; נגיעות של "מערבולות" ריבת חלב שמסוחררות לתוך הבלילה ומקפיצות את טעמה ומתיקותה הנפלאה של העוגה. נסו את המתכון הזה ותיהנו מקינוח נפלא שמתאים לכל יום בשבוע!
רכיבים למתכון ללחם בננות וריבת חלב:
אופן הכנת המתכון ללחם בננות וריבת חלב:
-
חממו תנור מראש לחום של 175 מעלות.
-
ערבבו היטב בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
-
בקערה נפרדת מעכו את הבננות הבשלות. הוסיפו את החמאה והסוכר, וערבבו הכל ביחד בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו לקערת הבננות את הביצים והיוגורט, והמשיכו לערבל עם המיקסר עד שכל המרכיבים מתאחדים היטב.
-
הוסיפו את הרכיבים היבשים מהקערה הראשונה אל קערת תערובת הבננות וערבלו בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
שפכו את הבלילה לתוך תבנית לחם מלבנית משומנת היטב או מוברשת בחמאה.
-
בעזרת כפית, צרו תלוליות של ריבת חלב על החלק העליון של התערובת, ואז באמצעות הקצה התחתון של כפית או של מזלג ערבבו אותן לתוך העוגה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך שעה, ולאחר מכן הוציאו והניחו בצד עד להתקררות מלאה.
-
חתכו מן העוגה והגישו. בתיאבון.