היום אנחנו הולכים ללמד אתכם איך להכין קינוח מעולה שמתאים במיוחד לבשלנים חובבים ויכול לשדרג מאוד כל סיום ארוחה שלכם. יש בו שני מרכיבים עיקריים, האחד אהוב ומוכר, השני מתוק ומפתיע: תפוחי עץ וריבת חלב. מדובר במיני-פאי קטנים וחביבים שהם גרסה משודרגת לפאי התפוחים והאהוב, והטעם – ללקק את האצבעות!
רכיבים למתכון למיני-פאי תפוחים עם ריבת חלב:
אופן הכנת המתכון למיני-פאי תפוחים עם ריבת חלב:
-
הניחו בקערת מעבד מזון את הקמח, הגאראם מסאלה, אבקת הסוכר ו-150 גרם מהחמאה, והחלו לערבל עד שנוצרת תערובת שנראית כמו פירורי לחם.
-
הוסיפו 2-3 כפות של מים צוננים והמשיכו בערבול עד שהתערבות נהפכת לכדור בצק חלק. כסו את הכדור בפלסטיק נצמד וקררו במקרר למשך 30 דקות.
-
בינתיים, הניחו את פרוסות התפוח בסיר יחד עם 50 גרם החמאה הנותרים ו-3 כפות מים. בשלו על להבה נמוכה למשך 15-20 דקות, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, עד שפרוסות התפוח מתרככות והנוזלים נספגים בהן.
-
כבו את האש, קררו את התפוחים מעט, הוסיפו פנימה את ריבת החלב וערבבו היטב.
-
חממו תנור מראש ל-180 מעלות. שמנו תבנית מאפין בעלת 6 שקעים ורפדו כל אחד מהם בנייר אפייה.
-
הוציאו את כדור הבצק מהמקרר ועל גבי משטח מקומח רדדו אותו לעיגול ואז צרו בעזרת קורצן או כלי דומה 6 עיגולים בקוטר 12 ס"מ כל אחד. את הבצק שיוותר לכם לאחר מכן רדדו שוב במערוך וצרו ממנו עיגולים בקוטר של כ-6 ס"מ כל אחד.
-
הדקו את עיגולי הבצק הגדולים יותר אל תוך השקעים המרופדים בתבנית המאפין ומלאו כל אחד מהם בתערובת התפוחים וריבת החלב מהסיר.
-
הברישו את קצוות הבצק שבשקעים בביצה, ואז חברו אליו מלמעלה את עיגולי הבצק הקטנים יותר. הדקו את הקצוות בעדינות כדי לסגור כל מיני-פאי.
-
תוכלו להשתמש בכל חתיכת בצק שנותרה לכם כדי לקשט מלמעלה את המיני-פאי, ולאחר מכן הברישו כל אחד מהם בביצה.
-
בזקו מעל הכל מעט אבקת סוכר, והכניסו לתנור למשך 20-30 דקות או עד הזהבה.
-
בסיום האפייה תנו למיני-פאי לעמוד בתבנית עוד 10 דקות, ואחר כך הוציאו אותם מן השקעים והגישו בהנאה עם פודינג ועוד ריבת חלב לקישוט. בתיאבון!