סופגניות הם אולי אחד ממאכלי החג האהובים בישראל, ולמרות שהן בדרך כלל מקושרות לחג החנוכה, גם לכבוד שבועות אפשר להכין גרסה נהדרת של המאכל עם חלב ודבש. לקינוח הנפלא הזה קוראים לוקמאס והוא נפוץ בעיקר במטבחי טורקיה ויוון. בדיוק כמו כל סופגנייה אחרת יש לו גרסאות רבות, אך זאת היא ללא ספק אחד מהטעימות שבהן ומומלץ לכם בחום לנסות אותה!
מקור תמונה:
SoDelicious
אופן הכנת הלוקמאס:
-
הכניסו כ-¾ מכמות הקמח, קצת מלח, סוכר, כף שמן צמחי, שמן זית, חצי מכמות המים ואת כל החלב לקערה גדולה. ערבבו בעדינות עם מרית.
-
אחרי הערבוב הראשוני הוסיפו את שאר המים החמימים, שמרים יבשים ואת הקמח שהשארתם בצד. ערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד ואז כסו את העקרה במגבת ותנו לבצק לתפוח למשך כ-30 דקות.
-
אחרי שהבצק תפח צרו ממנו כדורים קטנים (כף או שתיים של בצק לכדור). הכמות הרצוייה היא באזור 24 סופגניות.
-
חממו שמן צמחי בסיר או כלי מתאים לטיגוון לחום בינוני והתחילו להכניס את הסופגניות לשמן בקבוצות בגודל שמתאים לכלי הטיגון, בלי לצופף אותן יותר מדי.
-
טגנו כל סופגנייה למשך 3 דקות בערך עד שהיא מקבלת גוון חום-זהוב.
-
לאחר הטיגון הניחו את הסופגניות על נייר סופג או רשת מעל תבנית לניקוז השמן. כשכולן מוכנות סדרו אותן על כלי הגשה, זלפו מעליהן דבש, פזרו אגוזי מלך וקינמון והגישו לשולחן.