לא שכחנו את זמני הביניים בין הארוחות ולכן נסיים במתכון למאפינס טעים ומזין, שמכיל 3 גרם סיבים תזונתיים לכל יחידה.
מקור תמונה:
eatingwell
רכיבים למאפינס גבינת עיזים:
אופן הכנת המאפינס גבינת עיזים:
-
חממו את התנור מראש על 220 מעלות. הניחו 12 מנג'טים למאפינס על תבנית אפייה ורססו אותם בשמן.
-
הכניסו לקערה קטנה גבינת עזים, דבש, גרידת לימון ו-¼ כפית תמצית וניל, ערבבו ביסודיות עד שיתמזגו היטב והניחו בצד.
-
הכניסו לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב.
-
הכניסו לקערה בינונית את הביצים ואת חלבון הביצה וטרפו קלות, לאחר מכן הוסיפו סוכר חום ואת כפית תמצית הווניל הנותרת, וערבבו היטב עד שהסוכר יימס, דקה לערך. הוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את החובצה והשמן עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף, הוסיפו את הרכיבים הללו לתערובת הרכיבים היבשים (סעיף 3), וערבבו עד שיתמזגו זה בזה. שימו לב לא לערבב יותר מידי. הוסיפו את התאנים ומזגו אותן גם כן בעדינות.
-
כעת, השתמשו רק במחצית מהבלילה שהכנתם, ובאמצעות כף חלקו אותה באופן שווה בין המנג'טים. לאחר מכן, הוסיפו כפית נדיבה מתערובת הגבינה (סעיף 2) לכל מנג'ט ולבסוף הוסיפו את מחצית הבלילה הנותרת, כך שתערובת הגבינה לא תהייה גלויה. פזרו את הסוכר הגס באופן שווה מעל כל המאפינס.
-
הכניסו את המאפינס לתנור ואפו אותם עד שהקצוות יחלו להשחים, 15-13 דקות לערך. הניחו למאפינס להתקרר על רשת צינון ולאחר מכן הגישו.
-
תוכלו לאכול את המאפינס כיומיים מרגע הכנתם, כשיש להניח אותם בטמפרטורת החדר ולעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד. כשתרצו לאכול אותם עליכם להסיר את הניילון הנצמד, לעטוף אותם במגבת נייר ולחמם במיקרוגל במשך 45 שניות. כמו כן, תוכלו להקפיא את המאפינס וליהנות מהם במשך חודש שלם.
מקור: נתן.א