header

מתכון לשיבולת שועל צרובה במחבת עם רוטב אוכמניות בדבש

מתכון המעניק טעם חדש לדייסת שיבולת השועל המוכרת. מומלץ כארוחת ערב בריאה במיוחד.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לשיבולת שועל צרובה במחבת עם רוטב אוכמניות בדבש
רכיבים לעוגת שיבולת שועל:
שיבולת שועל - ½1 כוסות
חלב - 2 כוסות
מים - 2 כוסות
אוכמניות - 2 כוסות
סוכר חום - ⅓ כוס
מלח - מעט (⅛ כפית)
דבש - 1 כוס
אופן הכנת העוגת שיבולת שועל:
  1. חממו סיר קטן על האש והוסיפו אליו את המים, החלב, הסוכר, המלח ושיבולת השועל. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 20 דקות עד שהתערובת תהפוך לסמיכה.
  2. העבירו את שיבולת השועל לתבנית אפייה והמתינה כשעה עד שתתקרר. במצב קר שיבולת השועל מקבלת צורה של עוגה והופכת קלה יותר לצריבה.
  3. שמנו קלות מחבת, חתכו את שיבולת השועל למנות וצרבו אותה משני הצדדים.
  4. הרתיחו את הדבש בסיר קטן. סדרו את האוכמניות בתבנית ושפכו עליהן את הדבש הרותח. הניחו לדבש והאוכמניות להתקרר קלות ושפכו מעל לשיבולת השועל הצרובה.
  5. ניתן לכסות את שיבולת השועל במגוון רטבים עם פירות טריים, יבשים, או כל מה שתוכלו לחשוב עליו.
מקור: מיכל וייסברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.