מתכון המעניק טעם חדש לדייסת שיבולת השועל המוכרת. מומלץ כארוחת ערב בריאה במיוחד.
רכיבים לעוגת שיבולת שועל:
אופן הכנת העוגת שיבולת שועל:
-
חממו סיר קטן על האש והוסיפו אליו את המים, החלב, הסוכר, המלח ושיבולת השועל. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 20 דקות עד שהתערובת תהפוך לסמיכה.
-
העבירו את שיבולת השועל לתבנית אפייה והמתינה כשעה עד שתתקרר. במצב קר שיבולת השועל מקבלת צורה של עוגה והופכת קלה יותר לצריבה.
-
שמנו קלות מחבת, חתכו את שיבולת השועל למנות וצרבו אותה משני הצדדים.
-
הרתיחו את הדבש בסיר קטן. סדרו את האוכמניות בתבנית ושפכו עליהן את הדבש הרותח. הניחו לדבש והאוכמניות להתקרר קלות ושפכו מעל לשיבולת השועל הצרובה.
-
ניתן לכסות את שיבולת השועל במגוון רטבים עם פירות טריים, יבשים, או כל מה שתוכלו לחשוב עליו.
מקור: מיכל וייסברג