אוהבים ארטיקים חלביים אך חושבים על הקלוריות המרובות שבכל שלגון? נסו את מתכון ארטיק הפטל-בננה ויוגורט דל שומן שלפניכם וגלו כיצד ניתן ליהנות מטעם נפלא במינימום קלוריות ומקסימום הנאה.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת הארטיק פטל-בננה:
-
ערבבו בבלנדר את היוגורט והבננה כ-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה.
-
בשלו בסיר בינוני את הפטל והדבש על אש בינונית כ-5 דקות.
-
העבירו את התערובת לקערה דרך מסננת וערבבו את תוצרי הסינון יחד עם הבננה והיוגורט.
-
הכניסו את התערובת למקרר וצננו אותה במשך 30 דקות.
-
צקו את התערובת לתבניות הארטיק או לכוסות הפלסטיק והחדירו לתוכן את המקלות. הקפיאו כ-6 שעות.
-
כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים במשך 5 עד 15 שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.
טיפ השף:
אופציה: החליפו את הפטל ב-3 כוסות אוכמניות קפואות או טריות או ב-3 כוסות תותים פרוסים.
מקור: טל עזר