המליחות העדינה של הגבינה והמתיקות העזה של האוכמניות יוצרות שילוב מושלם ומרענן.
אופן הכנת הארטיק אוכמניות:
-
חממו את החלב בסיר קטן, הוסיפו את ענפי הטימין אך אל תתנו לחלב להגיע לרתיחה. המתינו מספר דקות כדי שהחלב יספוג את טעם הטימין.
-
הוסיפו לחלב את הדבש וערבבו היטב.
-
העבירו את תערובת החלב בכלי נפרד, העבירו לסיר את גבינת העיזים והוסיפו ½ כוס של תערובת החלב. טרפו את התערובת היטב.
-
בסיר נפרד, חממו את האוכמניות והסוכר. מעכו את האוכמניות עד שהסוכר ימס לגמרי.
-
שלבו את שתי התערובות, אין צורך לערבב עד להשגת מרקם אחיד, העבירו לתבנית מתאימה והקפיאו במשך 7-10 שעות.
מקור: יעל שקדי