הבנופי הוא פאי עשיר וטעים במיוחד במיוחד שמכיל מספר רכיבים שהשילוב ביניהם יוצר את אחד הקינוחים הטעימים והמושחתים ביותר שיש. פאי השכבות הלא שגרתי הזו הומצא באנגליה לפני ארבעה עשורים, והוא כולל בתוכו שכבה פריכה, שכבת טופי-בננה ממכרת ומעל הכל גבעה של שמנת מוקצפת שמשלימה את היצירה הקולינרית הזו בצורה מושלמת.
מקור תמונה:
Mikael Wiman
אופן הכנת הקלתית:
-
בקערה בינונית, ערבבו את פירורי הביסקוויטים עם החמאה עד שהם יצופו לחלוטין.
-
הניחו את התערובת על תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ, פזרו אותה באופן אחיד והדקו בעזרת הידיים או באמצעות כף.
אופן הכנת השכבת טופי-בננות:
-
לתוך סיר בינוני ועל להבה נמוכה, הכניסו את החמאה והסוכר וערבבו עד להמסה מלאה והתאחדות של שני הרכיבים.
-
הוסיפו לסיר את ריבת החלב והגבירו את הלהבה לבינונית. ערבבו ללא הפסקה עד ליצירת מרקם קרמל סמיך (יש למרוח את הקרמל - כך שמומלץ לשים לב שאתם לא מגיעים למרקם סמיך ודביק מדי). הסירו מהלהבה והניחו בצד לצינון.
-
לאחר הצינון, הוסיפו לסיר את חתיכות הבננה וערבבו היטב. פזרו את התערובת שנוצרה על התבנית עם תחתית הביסקוויט והכניסו למקרר לצינון של חצי שעה לפחות (ניתן למרוח את הקרמל על הקלתית ולסדר עליו את פרוסות הבננה לקבלת מראה אסתטי יותר).
מקור תמונה:
Joy
אופן הכנת השכבת קצפת:
-
הקציפו את השמנת בעזרת מיקסר לקצף יציב ואוורירי.
-
הוציאו את העוגה ומרחו עליה את הקצפת. פזרו מעל מעט אבקת קקאו/תלתלי שוקולד.
אופן הכנת הרוטב קרמל:
-
לתוך סיר בינוני ועל להבה בינונית, הכניסו את כל הרכיבים של רוטב הקרמל וערבבו במשך 3-4 דקות עד ליצירת רוטב סמיך ואחיד במרקמו.
-
חתכו את העוגה לפרוסות, הניחו על צלחות וטפטפו עליהן את רוטב הקרמל. בתיאבון!
מקור תמונה:
Matt@PEK