נמאס לכם להסתפק בקינוח בריא אך חסר טעם? רוצים שבסוף הארוחה ימתין לכם פינוק מתוק ומענג, אך גם לא כזה שמזיק לבריאות? את הפתרון תמצאו במתכון למאפינס המיוחדים שלנו! גלו כיצד להכין מאפינס תפוחים, גזר ודבש שיהפכו כל סוף של ארוחה לחוויה של טעמים נפלאים עבורכם וגם עבור הטבעונים או הרגישים לגלוטן מביניכם!
רכיבים למאפינס תפוחים, גזר ודבש:
אופן הכנת מאפינס תפוחים, גזר ודבש:
-
בקערה קטנה שימו קמח פשתן ביחד עם 4 כפות מים, ערבבו היטב ואז הניחו בצד.
-
בינתיים, חממו מראש תנור ל-190 מעלות ושמנו את תבנית המאפינס (לחלופין ניתן להשתמש בגביעי מאפינס חד פעמיים).
-
אל תוך הקערה עם קמח הפשתן הוסיפו בננה מעוכה, דבש (או סירופ אגבה/מייפל) ושמן זית וערבבו עד להשתלבות.
-
הוסיפו רסק תפוחים, סוכר חום, סודה לשתייה, מלח וקינמון וערבבו עד להשתלבות. לאחר מכן הוסיפו חלב שקדים וגזר מגורד והמשיכו לערבב.
-
אל תוך הבלילה הוסיפו קמח שקדים, שיבול שועל וקמח רגיל (או ללא גלוטן) וערבבו היטב.
-
חלקו את הבלילה באופן שווה בתבנית המאפינס, מלאו כל שקע כמעט עד הסוף וקשטו מעל עם מעט שברי אגוזי מלך.
-
הכניסו לאפייה של 32-36 דקות או עד לקבלת גוון זהוב-שחום בחלק העליון, וכאשר ניתן להכניס קיסם למרכז המאפין והוא יוצא נקי (בתום האפייה המאפינס לא אמורים להיות במרקם ספוגי, לכן אל תחששו מאפיית יתר).
-
הוציאו את המאפינס מהתנור והניחו להם להצטנן בחוץ במשך 15 דקות או יותר. אל תנסו להסיר אותם לפני כן מהעטיפות או מהתבנית.
-
בתום הזמן חלצו את המאפינס מהתבנית, העבירו לצלחת הגשה - והתענגו בהנאה!
טיפ השף:
אם בחרתם בקמח ללא גלוטן, האפייה עשויה להיות ארוכה יותר.
מומלץ לאחסן את המאפינס בתוך מכל אטום בטמפרטורת החדר למשך 3-4 ימים, או למשך חודש בהקפאה.