בכל דוכן אוכל רחוב ישראלי, בין אם זה פלאפל, שווארמה או סביח, תוכלו למצוא בקבוק מלא עמבה - אותו רוטב פיקנטי אהוב על בסיס מנגו, שהגיע אלינו מן המטבח העירקי, אך הפך למזוהה מאוד עם ישראל וישראליות. עכשיו יש לכם הזדמנות להכניס את העמבה הטעימה למטבח שלכם בזכות המתכון הבא - שהוא גרסה ביתית נהדרת לאותו רוטב שכנראה רק קניתם ואכלתם בחוץ עד היום.
אופן הכנת הרוטב עמבה:
-
חממו את שמן הקנולה במחבת גדול על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו למחבת את זרעי החרדל, ולאחר שהם נקלים הנמיכו את עוצמת הלהבה והוסיפו את הצ'ילי הקצוץ. בשלו לעוד דקה נוספת.
-
הוסיפו את קוביות המנגו למחבת יחד עם מיץ הלימון.
-
הוסיפו למחבת את הסוכר החום ואת המים. ערבבו היטב עד שהסוכר מתמוסס לתוך התערובת.
-
המשיכו בבישול עד שכל חתיכות המנגו מתרככות. הוסיפו עוד מים אם צריך.
-
הכניסו למחבת את הכמון, החילבה, הסומאק, פלפל הצ'ילי פלפל הקאיין והמלח.
-
הורידו מהאש ואפשרו לתערובת להתקרר. העבירו את העמבה לתוך מיכל או צנצנת עם מכסה, והכניסו למקרר.
-
אפשרו לעמבה לשבת במקרר לפחות לילה כדי לפתח את הטעמים, ולאחר מכן תוכלו להתחיל להשתמש בה.