header

מתכון לרוטב ת'ום

אם אתם רוצים להוסיף למנות בשר על האש שאתם מכינים טעם פיקנטי ושומי, או פשוט מחפשים מטבל ים תיכוני שתוכלו להוסיף לשולחן הסלטים והמתאבנים שלכם – אנחנו ממליצים על ת'ום. זהו רוטב שום נהדר שמקורו בלבנון, והוא ללא ספק יביא אל המטבח שלכם את טעמי הלבנט שאנחנו כל כך אוהבים.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 18
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב ת'ום מקור תמונה: Feel Good Foodie
רכיבים לרוטב ת'ום:
שיני שום - 1 כוס (130 גרם, קלופות)
מלח - 1 כפית
מיץ לימון - ¼ כוס (מ-2 לימונים, מחולקת לשתיים)
מי קרח - ¼ כוס
שמן צמחי - 3 כוסות (ניתן להשתמש בשמן קנולה או שמן זרעי ענבים)
אופן הכנת הרוטב ת'ום:
  1. חתכו לשתיים לאורך כל אחת משיני השום והוציאו את הנבט הירוק מראשן.
  2. הניחו את שיני השום החצויות יחד עם המלח במעבד מזון ועבדו בפולסים עד שהשום נהיה כתוש לחלוטין. עצרו מדי פעם את הפעולה, פתחו את המכסה, גרדו את שאריות השום מהדפנות אל vמרכז והמשיכו עד לקבלת תערובת שום כתוש חלקה.
  3. הוסיפו למעבד כף אחת של מיץ לימון והמשיכו בעיבוד עד לקבלת תערובת משחתית. הוסיפו כף נוספת של לימון והמשיכו בעיבוד עד לקבלת תערובת חלקה ומעט אוורירית.
  4. תוך כדי שהמעבד ממשיך בעבודתו, זלפו באיטיות פנימה דרך פתח המילוי, ½ כוס שמן בזרם דק מאוד, ולאחר מכן כף מיץ לימון נוספת. עשו זאת שנית עם עוד חצי כוס שמן וכף מיץ לימון.
  5. המשיכו בעיבוד, הוסיפו לסירוגין עוד חצי כוס שמן וכף אחת מים – עד שכל השמן והמים יתאחדו פנימה לתוך הרוטב.
  6. העבירו את רוטב הת'ום שנוצר במעבד לכלי שניתן לאטום ותוכלו לאחסן אותו במקרר למשך חודש ימים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.