רוצים לתבל שלל מנות בשר ודגים ברוטב עז טעמים, שמשלב בין חריפות לחמיצות ואופייני מאוד למטבח המרוקאי המסורתי והאהוב? נסו את רוטב הצ'רמולה הנהדר, שמגיע אלינו היישר מצפון אפריקה ויכול לשדרג כל תבשיל ביתי מוצלח שלכם - בעיקר מנות מהמטבח הצפון אפריקאי התוסס.
מקור תמונה:
epicurious
אופן הכנת הרוטב צ'רמולה:
-
במחבת קטנה ויבשה קלו את זרעי הכמון והכוסברה למשך כ-2 דקות; הקפידו לערבב מפעם לפעם עד שהם מתחילים להפיץ ריח חזק.
-
תנו לזרעים להתקרר, ואז כתשו אותם קלות בעזרת מחבת כבדה או כלי דומה.
-
הכניסו את הזרעים הקלויים, שיני השום, השמן, גרידת הלימון, מיץ הלימון, הפפריקה, המלח והצ'ילי הגרוס לתוך בלנדר, וערבלו עד שכל התבלינים נגרסים לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה מאוד.
-
הוסיפו את עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע; המשיכו לערבל ולעבד עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
-
הגישו את הרוטב בקערה, או אחסנו במיכל אטום למשך לא יותר מ-3 ימים.